Niške vesti

Produžena linija 7

busLinija 7 javnog gradskog prevoza, od Kalač Brda produžena je do Sarajevske ulice, u naselju Šljaka, zbog mnogobrojnih inicijativa i zahteva građana. Na taj način obezbeđen je javni prevoz za stanovnike u Sarajevskoj ulici i zaposlene radnike nekoliko preduzeća koja su locirana duž ove ulice.

Produženjem linije gradskog prevoza broj 7 Trg Kralja Aleksandra – Kalač Brdo do Sarajevske ulice povezuju se dve gradske zone tako da stanovnici Kalač Brda dobijaju mogućnost direktnog povezivanja sa Autobuskom stanicom i Bulevarom 12. februar a korisnici javnog prevoza iz ulice Sarajevske direktnu vezu sa Trgom Kralja Aleksandra odakle imaju mogućnost presedanja na druge linije javnog prevoza. Naselje Šljaka prostire se duž Sarajevske ulice, paralelne sa Bulevarom 12. februar.

Navedenim izmenama u mreži linija javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji grada Niša poboljšavaju se parametri kvaliteta usluge u smislu pristupačnosti i dostupnosti linijama korisnicima javnog prevoza.

Novi naziv ove linije je Linija br.7 Sarajevska – Kalač Brdo. Autobusi će na ovoj liniji saobraćati radnim danom od 06:00 – 22:00, a subotom, nedeljom i državnim praznikom od 06:00 – 21:15.

Pročitajte i...