Promocije, sajmovi, festivali

Prodajni bazar unikata Merak

nakitProdajni bazar unikata Merak 6 u organizaciji Niskih kreativaca odrzace se od 20.08 do 25.08 2011 godine u Tvrdjavi ( preko puta letnje pozornice ) u periodu od 17h do 00h. Na bazaru ce ucestvovati tridesetak izlagaca iz Nisa, Paracina i Zajecara. Na bazaru ce biti predstavljene najnovije kolekcije nakita, odevnih predmeta, predmeta za kucu i drugo.

Bazar se organizuje u saradnji sa Savetom za mlade grada Nisa, Gradskom opstinom Medijana i Niskim Kulturnim Centrom

Niski kreativci su nastali krajem novembra 2010 godine sa jednim jedinim ciljem a to je da pokazu da i Nis poput Beograda i Novog Sada ima veliki broj kreativnih stvaraoca koji prate svetske tokove u izradi kako nakita tako i odevnih predmeta, programa za kucu i drugog. Kako se vec godinama unazad odrzavaju modni bazari u Beogradu resili smo da i mi Nislije pokazemo da znamo, hocemo i umemo da napravimo bazar na niski nacin i pokusamo da afirmisemo mlade stvaraoce da izadju iz anonimnosti i predstave se domacoj publici. Ono sto je pocelo kao grupa mladih entuzijasta preraslo je u grupu koja broji vise od 130 clanova sa prostora od Zajecara preko Paracina pa sve do Prokuplja i Vranja.

Projekat pod nazivom prodajni bazar unikata „Merak“ osmisljen od strane Niskih kreativaca, ima za cilj da okupi i promovise radove inovativnih mladih kreativnih ljudi u vidu prodajne izlozbe koja će se odrzavati jednom mesecno na razlicitim lokacijama u gradu Nisu. U januaru 2011 godine odrzan je Prvi Niski prodajni bazar unikata Merak u hotelu Park, gde se okupilo oko tridesetak stvaraoca iz sedam gradova. Ovoga puta zajedno sa Savetom za mlade grada Nisa i Niskim Kulturnim Centrom bazar ce se odrzati u Tvrdjavi od 20.08 do 25.08. Kako se u to vreme odrzavaju i Filmski susreti resili smo da spojimo obva dva umetnicka desavanja i nasim sugradjanima ponudimo jedan lep i zaniomljiv program.

Program treba da predstavi sto veci broj kreativaca ne samo sa prostora grada Nisa vec i iz okolnih gradova , koji će prikazati originalniju ponudu svakodnevnih predmeta, kao sto su: brosevi, rajfovi , torbice, sesiri, ogrlice, mindjuse, naocare, narukvice, satovi, odeća, keramika, slike, grafike, ukrasi i drugo.

Ciljne grupe Meraka jesu mladje, srednje i starije generacije zainteresovane za stvaralastvo neafirmisanih umetnika, koji će ponuditi svoje proizvode po pristupacnim cenama. Sira publika će imati mogućnost uvida stvaralacke tokove mladje generacije i time otkriti jedan novi, mastovitiji svet.

Pročitajte i...