Kulturna dešavanja

Premijera predstave „ZERO“

zeroTekst: Marjan Todorović
Koautor: Ninoslav Đorđević
Režija: Aleksandar Mihailović
Asistent režije: Mladen Milojković
Scenografija i kostim: Ivana Savić

Tekst “Zero“ je drugi dramski tekst mladog autora Marjana Todorovića, koji, u punom obimu govori o svima nama danas. Prateći pokušaj glavnog lika da se izdigne iznad života koji ga okružuje i postane deo nekog perspektivnijeg sistema, mi u stvari pratimo snažan i glasan urlik nad realnom slikom društva kojem i mi pripadamo. Hrabro i bez zamuckivanja, vulgarno i provokativno, tradicionalno i kaldrmaški, autor i koautor šaraju kroz sve napukline vremena koje nas je zadesilo, svodeći na kraju račun tog kockanja na nulu. Pozitivnu ili negativnu pokazaće vreme. Prvu potvrdu da se radi o jednom vrednom i provokativnom delu, komad je dobio već u svom prvom javnom nastupu, na konkursu Hartefakta za najbolji savremeni društveno angažovani tekst.

Umetnički kurs Akademskog pozorišta iz Niša je apsolutno okrenut ka svemu savremenom, provokativnom i pobunjenom, pa se tako komad “Zero“ nametnuo kao logičan repertoarski izbor našeg pozorišta. Osim pomenutih vrednosti ovo će biti i prvo izvođenje teksta, takođe podrazumeva angažman čak 17 glumaca, kao i veći broj saradnika, što ga čini još tačnijim komadom za ansambl Akademskog pozorišta.

Ovo je već druga premijera Akademskog pozorišta u ovoj godini a u pripremi je i treći komad koji će na Kamernu scenu doći u aprilu ove godine.

ČETVRTAK 24.MART
21H KAMERNA SCENA SKC-A

Ostala izvođenja ove predstave :
Predpremijera – Sreda 23. Mart 21h
Postpremijera – petak 25. Mart 21h
Cena karte 100 dinara

Pročitajte i...