Spomenici Srbije
ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu

Tag Archives: gabrovačka reka

Voda za gradove

Povodom SVETSKOG DANA VODA, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Palilula i JKP"Naisus", Savet građana naselja "Crvena Zvezda", konzorcijum organizacija civilnog društva sa medijskom EKOPOLISmrežom, Kancelarija za mlade Palilula, JKP "Mediana", organizuju u subotu, 26.marta, kod novog mosta na Gabrovačkoj reci, ekološku akciju na obali Gabrovačke reke. Detaljnije »

Nišlije odbranile most

Most kojim svakodnevno prelazi na hiljade žitelja naselja Duvanište na desnoj i stanovnika najgušće naseljenog dela Niša oko Bulevara Nemanjića na levoj obali Gabrovačke reke neće biti srušen. Odbranili ga su građani, koji su pre nedelju dana sprečili njegovo rušenje, a onda organizovali i potpisivanje peticije. Detaljnije »

Za odbranu od poplava treba tri miliona evra

Posle katastrofalnih izlivanja reka prošlog proleća sanirani samo manji vodotokovi, radi se u dolini Nišave, a za Južnu Moravu čeka se pomoć Svetske banke. U okolini Niša i u opštinama Aleksinac, Doljevac, Merošina, Gadžin Han i drugim opasnosti od novih izlivanja reka, samim tim i eventualnih šteta nisu otklonjene. Detaljnije »