Kulturna dešavanja

Oskarovci u Vilinom Gradu

lincolnFilmovi „Linkoln“ i „Pijev život“ osvojili su najveći broj nominacija za Oskara i boriće se za nagradu u najvažnijim kategorijama – za najbolji film i najbolju režiju. Film Anga Lija „Pijev život“ osvojio je 11 nominacija i nalazi se na redovnom bioskopskom repertoaru. „Linkoln“ vodi sa čak 12 nominacija i prikazivaće se u „Vilinom Gradu“ od 7. marta.

Film Stivena Spilberga o najomiljenijem američkom predsedniku Abrahamu Linkolnu sa Danijelom Dej Luisom u naslovnoj ulozi nominovan je i u kategorijama glavna i sporedna muška uloga, sporedna ženska uloga, kamera, kostim, muzika, montaža zvuka, adaptirani scenario, produkcija i montaža.

Umetničko 3D ostvarenje Anga Lija, koje je rađeno po knjizi Jana Martela, „Pijev život“ nominovan je i u kategorijama: najbolji adaptirani scenario, najbolja kamera, montaža, muzika, pesma, produkcija, zvuk, montaža zvuka i najbolji vizuelni efekti.

I drugi filmovi koji su u trci za prestižnu nagradu Američke filmske akademije naći će se na redovnom repertoaru bioskopa „Vilin Grad“. Novi film Kventina Tarantina „Đangova osveta“ startuje 17. januara, triler o hvatanju Osame bin Ladena „00.30 – Tajna operacija“ prikazivaće se od 24. januara, a mjuzikl „Jadnici“ i film Mihaela Henekija „Ljubav“, koji je osvojio Evropsku nagradu za dramu, od 28. februara.

Pročitajte i...