Niške vesti

Obnovljeno još jedno igralište u Nišu

Dečije igralište U Nišu je danas svečano otvoreno igralište vrtića „Palčić“, obnovljeno sredstvima prikupljenim humanitarnom karticom „Veliko srce“, Eurobank EFG i Fonda „Ana i Vlade Divac“. Novo igralište niškog vrtića „Palčić“ opremljeno je spravama za igru dece, bezbednim i za mališane sa invaliditetom. U prisustvu radosnih polaznika ovog vrtića, koji su prisutnima otpevali himnu projekta „Veliko srce za male ljude“ i njihovih roditelja, rekonstruisano igralište su otvorili Miloš Simonović, gradonačelnik Niša, Nataša Krstić, direktor korporativnih komunikacija Eurobank EFG i Snežana Divac, predsednik i osnivač Fonda „Ana i Vlade Divac“.

„Veliko srce jedan od projekata naše Banke na koji smo posebno ponosni, jer donosi radost mališanima u Srbiji, ali i njihovim roditeljima, jer im deca odrastaju na uređenom i bezbednom prostoru za igru. Humanitarna kreditna kartica kojom sa našim prijateljima iz Fonda „Ana i Vlade Divac“ rekonstrušemo dečja igrališta, je najefikasniji način da direktno upotrebimo naše bankarsko znanje i resurse kako bismo uradili nešto korisno za društvo i budućnost naše dece“, reči su Nataše Krstić, direktorke korporativnih komunikacija Eurobank EFG.

Snežana Divac, predsednica Fonda „Ana i Vlade Divac“ izrazila je zahvalnost svim korisnicima kreditne kartice „Veliko srce“ što su omogućili obnovu još jednog dečjeg igrališta i dodala: „Deca niškog obdaništa „Palčić“ sada će moći da se raduju svakom novom polasku u vrtić, i nadam se da će im novi teren za igru doneti brojne bezbrižne i srećne trenutke. „Veliko srce“ omogućilo je deci vrtića Palčić zdrav razvoj kroz sport i igru.“

Eurobank EFG i Fond „Ana i Vlade Divac“ lansirali su u februaru ove godine humanitarnu kreditnu karticu „Veliko srce“, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Vlade Republike Srbije, sa ciljem prikupljanja sredstava za obnovu dečijih igrališta u državnim obdaništima širom Srbije. Klijenti Banke podržavaju srećnije detinjstvo mališana, koristeći kreditnu karticu bez dodatnih troškova, a Eurobank EFG u ovu svrhu od svoje zarade izdvaja 1% od vrednosti svake transakcije i 50% od troškova za mesečno održavanje računa.

Igralište obdaništa „Palčić“ drugo je u nizu rekonstruisanih, nakon otvaranja igrališta beogradskog vrtića „Sunčica“ u junu ove godine.

Pročitajte i...