Niške vesti

Novine u radu Doma Zdravlja

Call Centar

Kod lekara preko kol centra

U centralnoj zgradi Doma zdravlja u Nišu 15. septembra počeće da radi kol centar za brže i efikasnije zakazivanje pregleda kod izabranog lekara opšte prakse i ginekologa.

Novi kol centar će imati 10 telefonskih linija što će znatno ubrzati posao pacijentima prilikom pozivanja za zakazivanje. Direktor Doma zdravlja dr Milan Manojlović kaže da će u okviru projekta „Dils“ koji finansira Svetska banka stići kompletna informatička oprema, pa će na ovakav način moći da se zakazuju i pregledi kod specijalista, kao i u svih 40 zdravstvenih stanica i školskih ambulanti.

– Grad Niš nam je ustupio centralu i linije, tako da više neće biti problema sa zauzetim linijama. Pacijenti će na lak način moći da zakažu pregled kod svog izabranog lekara, ali i da dobiju informacije o radu svih službi. Ako se desi da u zakazan termin ne mogu da dođu, mogu da otkažu i zakažu novi termin. Takođe, ukoliko njihov lekar tog dana ne bude radio, iz kol centra će ga pozvati i ponuditi pregled kod drugog lekara ili novi termin. Kol centar će omogućiti brži i efikasniji rad medicinskog osoblja za najmanje 20 odsto, kako bi se čekanje na pregled svelo na minimum. Izbrani lekar će više moći da se posveti preventivi i savetovanju pacijenata. Druga veoma važna funkcija koju će imati kol centar jeste pozivanje građana na preventivne preglede, na koje imaju prava prema Zakonu o zdravstvenoj zaštiti stanovništva. Ovakav način zakazivanje pregleda postoji samo u Novom Sadu – ističe direktor Doma zdravlja.

Vera Ilić, starija Nišlijka, priča da joj je nekada bilo lakše da dođe lično do Doma zdravlje nego da dobije informaciju putem telefona.

– Dešavalo se da jedva dobijem broj na centrali i kad me prebace kod medicinske sestre da ona trenutno nije tu. Onda sam opet morala da zovem. Pošto ne stanujem daleko od Doma zdravlja, zaista mi je brže i jednostavnije da lično zakažem. Srećna sam što će sada biti lakše da se telefonom zakaže pregled jer po standardnu terapiju moram da dolazim svakog meseca – kaže ova pacijentkinja.

Ljiljana Mitić se nada da više neće morati da troši slobodno vreme da bi zakazala pregled kod ginekologa.

– Pošto radim, nemam puno slobodnog vremena, a moram svakog meseca da dolazim na kontrolu kod ginekologa. Zaista mi je bilo naporno da pokušavam i po deset puta da dobijem broj koji je uvek bio zauzet. Valjda će sada biti mnogo lakše da se zakaže pregled – kaže Ljiljana.

Novi broj
Nišlije mogu da pozovu kol centar na broj 0700-303-503, a poziv se tarifira po ceni impulsa u lokalu. Na raspolaganju je 10 telefonskih linija tako da će biti lakše i brže stupiti u kontakt sa medicinskim osobljem.

Izvor: Blic

Pročitajte i...