Niške vesti

Nova književna nagrada

p70

Poziv na putovanje

Nagrada koja će se dodeljivati svake godine nosi ime „Poziv na putovanje“. Dodeljuje se za rukopis prve i(li) druge prozne knjige (roman, zbirka priča, putopis, dnevnik, hibridni žanr…)

5. maja. 2011 godine, u prostorijama knjižare Vulkan, članovi književne grupe Proza na putu (P-70) i glavni i odgovorni urednik Mono & Magnana Aleksandar Jerkov održali su sastanak na kom je doneta odluka o osnivanju nagrade koju će Proza na putu dodeljivati u saradnji sa ovom izdavačkom kućom.
Ove godine konkurs se otvara 15. maja i trajaće do 15. avgusta. Propozicije ne postavljaju generacijska ograničenja, a žiri u sastavu Aleksandar Jerkov, Slobodan Vladušić, Vladimir Kecmanović, Dejan Stojiljković, Nikola Malović i Marko Krstić proglasiće pobednika 5. oktobra.

Predviđeno je da kandidati rukopise šalju u elektronskoj formi (isključivo u Microsoft Wordu, TNR 12), na adresu: nagrada.pozivnaputovanje@gmail.com

Napominjemo da nećemo uzimati u razmatranje one rukopise za koje ispostavi da, već na prvim stranama, ne ispunjavaju pravopisne standarde.

Cilj ove nagrade je da u najboljem duhu Saveta mladom piscu Danila Kiša afirmišemo savremenu prozu, izvan svih vanknjiževnih konotacija.

Nagrađeni rukopis biće objavljen u izdavačkoj kući Mono & Magnana i promovisan na oktobarskom Sajmu knjiga u Beogradu.

Zvanična prezentacija književne grupe P70 (www.prozanaputu.com)

Pročitajte i...