Niške vesti

Niški FK Sinđelić hit kup takmičenja

fk-sindjelic Sinđelić eliminisao Rad i drugi put u istoriji ušao u četvrtfinale kupa. „Igrači su me iznenadili – svi su hteli da šutiraju penale“, rekao je trener niške ekipe. Niš ima fudbalsku insituciju koja je godinama „na veštačkom disanju“. Reč je o Radničkom, popularnom „Realu sa Nišave“. Ali, jedan drugi klub iz grada na jugoistoku Srbije doživljava renensansu ovih dana.

Sinđelić je klub osnovan 1918. godine, a od ove sezone prvi put se takmiči u Prvoj ligi Srbije. U Kupu Srbije najpre je sliminisao Čukarički, a potom u osmini finala i ekipu Rada, trenutno treću ekipu na tabeli Jelen Suprelige Srbije.

Time je Sinđelić ponovio uspeh od pre tri godine kada se takođe domogao četvrtfinala nacionalnog kupa.

Niška ekipa i Rad su u 90 minuta odigrali 0:0, a odluka je „pala“ sa penala (4:2). Zanimljiva je bila izjava trenera Sinđelića Saše Mrkića posle meča.

„Momcima sam rekao da nemamo šta da izgubimo, znali smo da je Rad dosta kvalitetna ekipa. Penali su lutrija, a imali smo i sreću na našoj strani. Kada se odlučivalo o tome ko će da šutira penale, pitao sam igrače ko je siguran. Iznenadio sam se kada su se svi javili. Pokazujemo da možemo ravnopravno da se borimo sa svim ekipama u zemlji“, rekao je trener Sinđelića.

Ključni gol u penal-seriji dao je kapiten Aleksandar Jovanović koji je rekao da je vera nosila igrače do pobede.

Kuriozitet meča u Nišu je što su pukle dve lopte, najpre u 43. a potom i u poslednjem minutu.

Izvor: Mondo

Pročitajte i...