Niške vesti

Niški Akva park

akva-park Akva park gradiće preduzeće „Italnis“, a trebalo osim bazena da sadrži i dva hotela, jezero, velnes i spa centre, fudbalski teren, terene za male sportove, prodajne kompekse i niz objekata sa uslužnim sadržajima. U planu je i gradnja kompleksa za zatvorenim terenima koji se lako može pretvoriti u sajmište.

Firma „Italnis grup“ gradiće akva park na Loznom kalemu pošto je na licitaciji kupila tu lokaciju od Grada.

Na placu sa desne strane ulaza u Nišu Banju, ukupne površine od 15 hekta, gradiće se akvapark na 5,5 hektara dok će na ostatku zemljišta biti izgrađena dva luksuzna hotela, sportski tereni i drugi objekti sportsko-poslovnog centra.

Bojan Stanisavljević iz „Naisus kompanija“ i Đorđo Zanmarki, predstavnik grupe vlasnika kapitala pod nazivom „Stefanija“ kažu da će u izgradnju centra biti uloženo oko 100 miliona evra a da će na kompleksu biti zaposleno oko 800 građana.

Grad Niš je prodao „Italnisu“ ceo kompleks po ceni od 780 dinara po metru kvadratnom. Ovo preduzeće bilo je ujedno i jedini ponuđač, pa je na licitaciji kupilo plac po početnoj ceni.

– Izuzetno smo zadovoljni obavljenim poslom tako da možemo da obećamo da će se centar izgraditi u roku od pet godina, koliko predviđa ugovor – rekao je Bojan Stanisavljević.

Đorđo Zanmarki ističe da je već 10 godina prisutan u Nišu sa ovom idejom.

– Dve godine radimo na početku procesa gradnje akva parka i drugih objekata i uspeli smo. Nadam se da ćemo naići na razumevanje ljudi iz grada da zajedno ostvarimo poslovni cilj – rekao je Zanmarki.

Čitav projekat izgradnje akva parka sa svim pratećim sadržajima radio je niški „Art Pen“ studio. Arhitekta Ljubiša Mitić, direktor ArtPena, kaže da će se pored akvaparka izgraditi dva hotela, jezero, velnes i spa centri, fudbalski teren, tereni za male sportove, prodajni kompeksi i niz objekata sa uslužnim sadržajima. U planu je i gradnja kompleksa za zatvorenim terenima koji se lako može pretvoriti u sajmište.

– Planiramo da zimski akvapark opremimo talasima koji će biti otvoreni tokom cele godine. Dva moderna hotela će imati kapacitet do 300 gostiju i bazene na svojim vrhovima i pet predsedničkih i nekoliko polupredsedničkih apartamana u kojima mogu da odsedaju državnici. U okviru fudbalskog terena planirana je loža za menadžere i novinare odakle će posmatrati igrače. Oko jezera će teći takozvana „lejzi river“ iz akvaparka – priča Mitić.

Planira se gradnja nekoliko manjih bioskopa gde se mogu gledati i 3D filmovi.

Izvor: Južne Vesti

Pročitajte i...