NišCafe

Niški aerodrom traži nove destinacije

Sa niškog aerodroma Konstantin Veliki u ponudi je trenutno 8 evropskih destinacija ka kojima lete 3 avio-prevoznika. Od 28. oktobra pred sam kraj letnje sezone Ryanair obnoviće posle više od godinu dana pauze svoju destianciju do Stokholma, ali sada do glavnog aerodroma Arlanda umesto Skavste.

U godini kada se svet i dalje bori sa posledicama virusa COVID-19 i kada su putovanja u zavisnosti od zemlje do zemlje sa većim ili manjim ograničenjima sa Aerodroma Niš se letelo ka nekim novim destanacijama poput Krfa i Antalije (posle 8 godina). Letnje destinacije koje su se pokazale, prema rečima rukovodstva Aerodroma, vrlo uspešne uključujući Tivat i Maltu.

Na svečanosti povodom 35 godina postojanja Aerodroma Konstantin Veliki, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je da grad pruža dalju podršku razvoju i da se vode pregovori oko otvaranja novih linija iz Niša poput Istanbula, Moskve i Šarm el Šeika.

I druge države, ali i avio-prevoznici su zainteresovani da pokrenu druge destiancije iz Niša poput Hurgade, Ciriha i gruzijskog grada Kutaisi. Prema pisanju portala „Aviatica.rs„,pregovori su već u toku sa nekoliko avio-kompanija koja bi imale komercijalni interes da uspostave avio-saobraćaj. Pregovori se vode za linije Beograd – Tbilisi i Beograd – Kutaisi, ali i za liniju Niš – Kutaisi. Letovi ka ovim destinacijama u početku bi bili makar sezonski, a planiran početak letova ka Gruziji je maja 2022. godine.

Za sada je jasno da će iz Niša leteti ove zimske sezone ka 9 destinacija širom Evrope. Air Serbia će leteti ka Frankfurt Hanu do 29. decembra. Wizz Air će leteti do Bazela odnosno Miluza, Memingena, Malmea, Dortmunda. Ryanair ka Milanu odnosno Bergamu, Stokholmu i Malti. I Wizz i Ryan će obavljati letove do Beča nudeći putnicima čak 4 nedeljna polaska.

Ryanair i Wizz Air kako to rade pred skoro sam kraj sezone, bilo letnje ili zimske, već unapred najave prodaju karata za već narednu sezonu. Oba prevoznika su pustila u prodaju karte za letnju sezonu 2022. godine.

Tekst: A.P.
Preuzeto sa: Fly from Niš
https://flyfromnis.blogspot.com

Pročitajte i...