Magazin

Top 5 destinacija na koje možete odleteti s niškog aerodroma

bec

Putovanja su odličan način da pobegnete od monotonije svakodnevnog života i istražite nova mesta i kulture.

Sa razvojem vazdušnog saobraćaja, postalo je lakše nego ikada putovati u različite delove sveta. Za Nišlije, mnoge destinacije u Evropi danas su veoma dostupne i pristupačne.

Otkrivamo vam najlepše evropske gradove u koje možete leteti iz Niša i koje bi trebalo posetiti ukoliko već niste!

#1 Beč, Austrija – kutlurna prestonica Evrope

Beč, glavni grad Austrije, jedna je od najpopularnijih turističkih destinacija u Evropi. To je grad kulture, muzike i istorije, što ga čini savršenim mestom za one koji traže kulturno iskustvo. Dobra vest za putnike je da pre poletanja mogu ostaviti svoj auto na parkingu u sklopu aerodroma u Nišu, ali i u Beogradu. Cena parkiranja na aerodromu je simbolična u poređenju sa osećajem rasterećenosti koji ćete imati tokom svog puta, znajući da je vaše vozilo na sigurnom.

A šta kada stignete do Međunarodnog aerodroma Beč, koji se nalazi samo nekoliko kilometara od centra grada?

Ukoliko vam je to prva poseta prestonici Austrije bićete u velikoj dilemi gde prvo da idete.

Posetioci u Beču mogu da uživaju u bogatoj istoriji grada posećujući brojne muzeje, palate i crkve. Neke od atrakcija koje morate videti su dvorac Šenbrun, barkona palata Belverdere, kao i Katedrala Svetog Stefana. Beč je takođe poznat po svojoj kulturi kafe i slatkiša, sa brojnim kafićima koji se nalaze širom grada, od kojih mnogi datiraju iz 19. veka.

Pored svojih istorijskih i kulturnih atrakcija, Beč je takođe dom brojnih parkova i vrtova, što ga čini savršenom destinacijom za ljubitelje prirode.

#2 Istanbul, Turska – mesto gde se susreću istok i zapad

Istanbul, najveći grad Turske, je grad kontrasta, gde se drevno susreće sa modernim.

Smešten na raskrsnici Evrope i Azije, Istanbul je mešavina kultura, religija i tradicija. Grad je lako dostupan iz Niša vazdušnim putem, redovnim letovima do međunarodnog aerodroma Ataturk u Istanbulu.

Jednom u Istanbulu, posetioci mogu da istraže bogatu istoriju grada posećujući brojne spomenike, uključujući Aja Sofiju, palatu Topkapi i Plavu džamiju. Grad je takođe poznat po svojim frekfentnim ulicama i pijacama, kao što je Veliki bazar, i svojoj ukusnoj kuhinji, koja je spoj turskih, grčkih i bliskoistočnih ukusa, a i nama veoma bliska. Rezervišite svoje karte i uživajte u ukusima i mirisima orijenta.

Pored svojih istorijskih i kulturnih atrakcija, Istanbul je poznat i po noćnom životu, što ga čini savršenom destinacijom za one koji žele da iskuse živu energiju grada nakon mraka.

istanbul galata

#3 Ljubljana, Slovenija – otkrijte prirodne lepote Slovenije

Sa aerodroma ,,Konstantin Veliki” može se leteti i u Ljubljanu, glavni grad Slovenije, šarmantni grad sa bogatom istorijom i kulturom. Grad se nalazi u srcu Slovenije, okružen Julijskim Alpima i Kraškom visoravni. Putnici iz Niša mogu da dolete na Aerodrom Jože Pučnik Ljubljana, koji se nalazi samo nekoliko kilometara od centra grada.

U Ljubljani, posetioci mogu da posete neke od brojnih spomenika kulture, uključujući Ljubljanski dvorac, Narodni muzej Slovenije i crkvu Svetog Nikole.

Grad je takođe poznat po svojoj živoj kulturnoj sceni, sa brojnim pozorištima, galerijama i muzejima, ali i naprednom muzičkom scenom. Pored svojih kulturnih atrakcija, Ljubljanu krase i prirodne lepote, što je čini savršenom destinacijom za ljubitelje mirnog odmora u prirodi, ali i skijanja.

#4 Keln, Nemačka – biser na Rajni

Keln, grad u zapadnoj Nemačkoj, je grad bogate istorije i kulture.

Nalazi se na obalama reke Rajne i poznat je po svojoj veličanstvenoj katedrali, koja je jedna od najpoznatijih znamenitosti Nemačke. Putnici iz Niša mogu da lete do aerodroma Keln-Bon, koji se nalazi samo nekoliko kilometara od centra grada.

Nakon što doputujete u Keln, trebaće vam dosta vremena ukoliko želite da istražite njegovu bogatu istoriju, tako što će posetiti njegove brojne spomenike, uključujući Kelnsku katedralu, Rimsko-germanski muzej i Ludvigov muzej.

Grad je takođe poznat po svojoj živoj kulturnoj sceni, sa brojnim pozorištima, galerijama i muzejima, kao i naprednom muzičkom scenom. Pored svojih kulturnih atrakcija, Keln je poznat i po živopisnom noćnom životu, što ga čini savršenom destinacijom za one koji žele zabavu u večernjim časovima.

#5 Bazel, Švajcarska – raskršće različitih evropskih kultura

Bazel, grad u severozapadnoj Švajcarskoj, je grad kulture, istorije i prirodnih lepota.

Grad se nalazi na raskrsnici puteva Švajcarske, Nemačke i Francuske i poznat je po svojoj lepoti i bogatom kulturnom nasleđu. Putnici iz Niša mogu da lete do aerodroma Bazel-Miluz-Frajburg, koji se nalazi samo nekoliko kilometara od centra grada.

U Bazelu se mora istražiti bogata istorija grada tako što ćete posetiti njegove brojne spomenike, uključujući Bazelsku crkvu, Bazelski muzej kulture i Muzej umetnosti Bazel.

Grad je takođe poznat po svojoj živopisnoj lepoti, sa brojnim parkovima i baštama, kao i po svojoj blizini švajcarskih Alpa, što ga čini savršenom destinacijom za ljubitelje prirode i zimskih sportova.

Ovo su bile samo neke od brojnih destinacija koje Nišlije mogu da posete avionom.

Bez obzira da li tražite grad bogat istorijom i kulturom, ili mesto sa zadivljujućim prirodnim lepotama, postoji destinacija koja je savršena za vas. Dakle, spakujte kofere, rezervišite avionske karte i pripremite se da istražujete svet i sve što on može da ponudi.

Pročitajte i...