Niške vesti

Niš dobija 46 novih preduzetnika

preduzetniciPredstavnici nevladine organizacije ENEKA potpisali su ugovore sa 46 preduzetnika – ovogodišnjih dobitnika podrške za pokretanje samostalnog poslovanja. Na svečanosti upriličenoj u Gradskoj kući povodom nastavka projekta „Smanjenje siromaštva kroz podršku start ap biznisa“ predstavljeni su preduzetnici, koji su dobili finansijsku pomoć za nabavku neophodne opreme koja će im obezbediti razvoj poslovanja.

Ovom prilikom zvanicama su se pored predstavnice NVO ENEKA i ovogodišnjih dobitnika, obratili Miloš Simonović, gradonačelnik Niša i Pol Rajli, generalni direktor kompanije Filip Moris Operejšens, koja finansijski podržava ovaj projekat od 2009. „Veoma smo ponosni što smo još jednom, u saradnji sa partnerima iz nevladine organizacije ENEKA, pomogli građanima sa dobrim i održivim poslovnim idejama da započnu i prošire svoj mali biznis u Nišu i niškom regionu. Ovaj projekat za nas ima poseban značaj jer već sada možemo videti prethodnu generaciju dobitnika koja uspešno razvija svoje poslovanje i dugoročno doprinosi povećanju zaposlenosti u regionu u kojem poslujemo“, izjavio je Pol Rajli, generalni direktor kompanije Filip Moris Operejšens.

Podržanim preduzetnicima omogućena je i prateća obuka i poslovno savetovanje. Dobitnici imaju obavezu da registruju svoju poslovnu delatnost, obave 15 časova društveno korisnog rada i prilikom dobijanja opreme učestvuju sa 20 odsto u vrednosti pomoći.

Da podsetimo, kroz projekat „Smanjenje siromaštva kroz podršku start ap biznisa“ od 2009. godine, zahvaljujući finansijskoj pomoći Filip Morisa u Srbiji, 100 preduzetnika iz Niša i okoline dobilo je priliku da započne svoj mali biznis.

Pročitajte i...