Niške vesti

Mesečni horoskop za april, 2010.g

Mesečni horoskop

Energija na zavidnom nivou

Pred vama je najnovije astrološko predviđanje za april mesec 2010. urađeno od strane našeg astrologa Nelice Ivanović. Saznajte šta vam donose zvezde i da li su vam planete naklonjene.

Da li je ovaj mesec baš onaj u kome će vam neke stvari u životu krenuti nabolje ili je možda predstojeći period za vas ispunjen dilemama i iskušenjima? Da li ćete susresti osobu svog života ili naći posao koji volite? U kolikoj meri vaš znak i podznak utiču na vaše raspoloženje, sreću, zdravlje, naklonost voljene osobe u prdstojećem mesecu? NišCafe i Nelica Ivanović vam nude odgovor. Zvezde nikad ne lažu.

Ovan

Priliv energije koji ćete osećati u ovom periodu može da bude delom destruktivan ako ne vodite računa kako je trošite. Ambicioznost je potrebno svesti na razumnu meru i staviti u okvire realnosti, jer je naglašenija nego obično. Iako su vaše želje velike, finansije neće ispunjavati vaša očekivanja do kraja. Sve zavisi samo od vas, ne dozvolite drugima da se mešaju u ono što najbolje znate. Pre nego povučete bilo koji potez sve dobro proverite kako ne bi ste posle morali utrošiti mnogo više vremena da ispravljanje grešaka kako svojih tako i tuđih. Period u koji ste ušli na emotivnom planu traži preispitivanje već postavljenog sistema vrednosti, možda bi ipak trebali razmisliti o promenama. Ako se pojave napadi ljubomore kojima ćete teško odoleti pokušajte to prihvatiti samo kao jedan prolazni period koji je nešto stresniji, ali u svakom slučaju neće vam biti dosadno. Potreba da nešto menjate u odnosima nije uvek najpametnije rešenje, naročito kad krenete da se odričete svojih ciljeva. Preispitajte svoje planove za budućnost i pokušajte ih usaglasiti sa partnerom. Oni koji su slobodni ne treba da očekuju mnogo, ali svakako to ne znači da treba sedeti skrštenih ruku.

Bik

Po prirodi ste veoma sigurna osoba i vrlo zdušno zastupate svoje stavove, ali ovog puta je potrebno biti oprezniji kako ne bi ste doživeli da vas okruženje ne razume što može samo uzburkati već ionako komplikovanu situaciju. U ovom periodu stavite akcenat na komunikaciju sa saradnicima i jasno iznesite svoja očekivanja i ciljeve. April će vam doneti mogućnost za niz novih ne očekivanih obrta, zato budite spremni na sve, kako pozitivno tako i negativno. Više nego ikad je potrebno da budete prilagodljivi kako bi sa što manje utrošene energije mogli doći do željenog cilja. Načina ima nekoliko, na vama je da izaberete kojim putem ćete ići. Partnerstvo vam je uvek bitna životna stavka, ali i veliki izazov u koji se nekad upuštate ne baš hladne glave. Ovog puta je potrebno postaviti stvari na svoje mesto koliko god je to moguće, čak i odstupiti one nekih svojih stavova ako je to put koji je obećavajući. Partner nije spreman da sačeka da se dese krajnosti kako bi reagovao. Ovo je vreme promena, budite spremni na njih, ali bez opterećenja, jer svaka promena je dobra pa čak iako je lošija, tek da umete ceniti ono to imate i shvatite kako je vredno boriti se za svaku emociju.

Blizanci

Početak meseca može doneti određena preispitivanja i povlačenja kako bi ste sumirali dosadašnje rezultate i postavili stvari na svoje mesto, ali nemojte sebi dozvoliti da to predugo traje. Komunikacija koja je za vas mentalna hrana će biti od izuzetnog značaja, naročito sa bliskim saradnicima. Potrudite se da olakšate dušu i shvatite gde ste do sad pravili greške, ali isto tako treba da razumete da nije smak sveta samo zato što nije onako kako ste vi zamislili. Možda se precenili sebe, možda vam okolnosti nisu išle na ruku, no kako god bilo, ne trošite preterano energiju na ono što ne možete vratiti. Od drugih ne očekujte previše, jer ni sami trenutno niste u situaciji da pružite koliko bi ste hteli. Razmatrajte mogućnost gde još postoje šanse kako bi ste stigli do zadatog cilja, jer uvek postoji više izbora, a vi ti najbolje znate. Vedrina je vaš stalni pratilac, ali ako ovog puta pokušate da na nonšalantnost i ne ozbiljnost pridobijete partnera za neke svoje zamisli neće ići sve baš tako glatko. Potrudite se da ono što želite obojite dozom ozbiljnosti kako bi druga strana shvatila do čega vam je stalo, jer vrlo često ostavljate utisak da niste dovoljno zainteresovani što može biti u suprotnosti sa vašim željama.

Rak

U proteklom vremenu ste predstavljali sebe kao osobu koja može funkcionisati i pod velikim pritiskom vam se sad razbija o glavu. Ako su problemi postali preveliki, potražite pomoć saradnika koji su spremni pomoći, samo vi to ne vidite. Teško funkcionišete kao individua, zato pokušajte sastaviti grupu koja će vam pomoći oko rešavanja trenutnih aktualnosti, a u isto vreme ćete shvatiti koliko vam prija društvo onih za koje ste do nedavno mislili da nisu baš najbolji izbor za vas. Svaku opciju dobro razmotrite, jer možda se rešenje krije baš tamo gde ste najmanje očekivali. Finansijske konstrukcije će se same zatvoriti kad sve prethodne stvari postavite na svoje mesto i razloga za brigu ima mnogo manje nego vam se čini. Porodica vam je uvek na prvom mestu, a ovog puta razmislite da li baš uvek trebate izlaziti u susret svim zahtevima koji se postave pred vas. Partner će postati mnogo zahtevan i posesivan, razmotrite opcije koje su vam na raspolaganju kako bi ste ublažili njegove nemire, ali isto tako i posledice koje su moguće. Pozitivan stav će svakako doprineti da se izglade nesporazumi ako ih je bilo, a u isto vreme učvrstiti ono što je u vezi vredno.

Lav

Ako ste mislili da je napornom radu došao kraj, varate se. Tek sad ćete imati priliku da krupnim koracima grabite prema cilju. Odustajanja nema, to i sami znate. Energiju pravilno rasporedite, jer svako trošenje i bacanje na minorne sitnice će vas iscrpljivati više nego što očekujete. Ne dozvolite da vam drugi prave planove kad ste sami najbolji organizator koji ispred sebe uvek ume staviti najvažnije prioritete i odraditi posao najbolje moguće. Ako ste razmišljali o promeni radnog mesta, još nije vreme iako smatrate da niste dovoljno nagrađeni. U narednom periodu okruženje će imati prilike suočiti se sa vašim umećem, čak iako su nekad sumnjali u vas. Status će vam se samo učvrstiti ili su moguće promene na bolje i kvalitetnije, zato dajte drugima malo vremena da shvate koliko im značite. Imate potrebu da emotivni život dovedete u red i jasno postavite stvari gde im je mesto, ali to ne znači da isto misli i partner. U koliko ste sami, vreme je da napravite izbor, jer u proteklom vremenu ste dozvolili sebi opuštenost i bilo vas je na više strana. Sada bi trebalo da želje budu jasno definisane i da napravite izbor od onog što vam je ponuđeno, a priznaćete ima toga više nego ste i sami očekivali.

Devica

Kao i uvek poslovne aktivnosti obavljate do savršenstva, ali željeni rezultati izostaju. Nije vreme za analizu i razmišljanje da li ste i gde napravili grešku. Trenutno najbolja opcija je prihvatiti da je sve do čega vam je trenutno stalo uslovljeno okolnostima na koje ne možete uticati. Vi kao pojedinac možete samo i dalje vredno raditi, ali obratite pažnju da ne preterate u svojoj potrebi za prevelikim davanjem. Pustite druge da shvate da su njihove obaveze i odgovornost samo njihove i ne možete večito odrađivati za druge ono što se njima ne sviđa. Ako veza u kojoj se nalazite ne zadovoljava kriterijume koje ste davno postavili možda treba razmisliti da li je vreme da se okrenete sebi i donesete konačne odluke, jer odlaganje vam samo „jede“ dragoceno vreme. Već ste dovoljno dali sebe, pa ako partner do sad nije shvatio šta je dobio, čini se i da neće. Unutrašnje ne zadovoljstvo će tako ipak dobiti drugi oblik i boju, a i vama samima će biti lakše kad znate na koju stranu krenuti. U svakom slučaju odgovornost je na obe strane i ne trebate sebe kinjiti za sve i u beskraj analizirati gde sete napravili grešku, jer greške se i drugima događaju. Oni koji su slobodni će baš u ovom periodu doneti važne odluke na emotivnom planu i hrabro krenuti ka onom što sebi priželjkuju. Prava prilika je pred vama.

Vaga

ÄŒini se kao da ste već umorni od raznih dešavanja za koje niste bili spremni. Energija vam nije na zavidnom nivou, ali to ne znači da već u drugoj polovini meseca stvari neće doći na svoje mesto. Nestabilnost je ključna reč koja vas muči u ovom periodu i vaši tasovi su prilično nemirni. Balans bi ste mogli postići u koliko egzistencijalni deo svog života pokušate brzinski stabilizovati. Oprez je naravno potreban kako ne bi došlo do iznuđene greške u opštoj unutrašnjoj pometnji i potrebi da što pre izađete iz haosa. Pokušajte radni elan podići na što veći nivo kako bi lakše svakodnevno funkcionisali. Razna depresivna stanja će uskoro biti iza vas, jer će se pojaviti osoba koja će vam ulepšati ove aprilske dane. Možda od toga ništa neće biti, jer ćete u vremenu videti da je sve samo plod vaše mašte, ali će vam sad svakako prijati. U svemu tražite sklad i lepotu, ovog puta će ona biti samo u vašim očima, ali i to je dovoljno da svom životu date jednu drugu dimenziju koju ste odavno čekali. Potrudite se da na najbolji način kako samo vi umete iznenadite dragu osobu i učinite vreme provedeno zajedno što prijatnije. Niste ni svesni koliko će to značiti za dane koji su pred vama i napuniti vas pozitivnom energijom koje vam nedostaje.

Å korpija

Vrlo lepa dešavanja u aprilu će pokrenuti niz ideja. I ako se niste preterano trudili ono što vam se dešava treba iskoristiti i unaprediti. Zaboravite na tvrde stavove i prihvatite da je vreme tu da menja okolnosti, ali i vas same. Inat nikuda ne vodi, iako često znate da radite protiv sebe ovog puta omekšajte malo i dozvolite da ništa nije „cementirano“ ako ste nekome već nešto obećali. Imate pravo promeniti mišljenje, čak i ako nemate mnogo opipljivih argumenata, ali je potrebno da verujete svojoj intuiciji koja vas po pravilu nikad nije prevarila. Unutrašnji osećaj je vrlo važan, pa tako ni ovog puta nemojte se oslanjati na logiku i nećete imati razloga na bilo šta da se žalite. Novac koji ste investirali u poslednjem trenutku će se pokazati kao dobra odluka. Vodite računa oko partnerskih odnosa, jer vas poslovne ambicije vuku ka nekim drugim sferama života. Nije sasvim sigurno da će partner imati dovoljno razumevanja za taj deo vas i moguće je da će nastupiti opšta pobuna. Ako ste zaboravili obećanja koja ste dali, partner nije, zato bi bilo lepo da sasvim iznenada pokažete da ne zaboravljate datu reč. Ne gubite vreme čekajući da se stvari same od sebe reše, vi ste na potezu.

Strelac

Uvek gledate na više strana i trudite se da ste uvek u toku dešavanja. Vreme je da ovaj mesec fokusirate svoju energiju na ključne stvari bar kad je posao u pitanju. Rasipanje će samo oduzeti mnogo vremena koje je dragoceno. Ako su vam poslovi u stagnaciji iskoristite ovaj period za prestrojavanje redova i dovođenje stvari na čistac kako bi ste znali sa čim raspolažete. Više niste zadovoljni onim što ste u proteklom vremenu postavili pred sebe kao cilj. Očekivanja su mnogo veća, ali to ne znači da možete od drugih tražiti isto. Jednostavno samo je potrebno napraviti veliko spremanje kako bi ste imali bolji uvid u situaciju koja i nije tako loša kako vam se čini. Boljom organizacijom rezultati će biti daleko veći nego što sad pretpostavljate. Kad su emotivni momenti u pitanju, ne bi trebalo da budete pod uticajem nekoga iz bliže okoline. Samo donosite odluke ako ste rešili da idete u pravcu promena. Nemate razloga za žaljenje za bilo čim iz proteklog perioda, jer sve se broji kao iskustvo koje je neophodno da u narednom periodu doživite kulminaciju koja vam je potrebna kako bi bili pokrenuti iz letargije. Zato na logiku i racionalnost zaboravite u ovom segmentu života, jer samo tako možete očekivati da se novi putevi otvore i daju šansu vašim emotivnim potrebama koje u ovom mesecu neće biti male.

Jarac

Ambicioznost je jedna od vaših glavnih karakteristika, ali samo ako shvatite da to nije jedina oblast života kojim se trebate baviti. Ako ste u proteklom periodu bili prepterećeni velikim isčekivanjima koja se ipak nisu dogodila, to ne znači da treba okrenuti leđa svemu nom što će vam se u aprilu ponuditi kao nova šansa. Jeste da ste umorni, ali u vama uvek ima dovoljno snage i istrajnosti da možete stići na cilj. Kako god bilo, dajte sebi kratak predah i hrabro krenite napred, lagano, ali sigurno. Sve ovo što vam se događa spada u deo vašeg sazrevanja koji će biti od velike pomoći kao iskustvo do konačnog cilja. Ako vam se ukaže prilika za honorarni posao razmislite nije li to dobar izbor za prevazilaženje trenutnih finansijskih teškoća. Na emotivnom planu nije loše da razmislite o tome kako je možda momenat da se osvrnete oko sebe i primetite neke drage oči koje vas već dugo posmatraju, samo vi niste spremni da ih pogledate, a sve to iz razloga što su prisutni strahovi sa kojima teško izlazite na kraj. Pustite sebe ovog puta i dozvolite okolnostima da vas vode, ne morate uvek sve imati pod kontrolom na način na koji vi mislite da je ispravan. Dajte sebe više nego obično i nećete zažaliti, jer doziranje nije uvek ono što je mudro, bar ne ovog puta.

Vodolija

Planovi u ovom periodu su veliki. Potrebno je samo da ih dobro razradite i jasno sastavite listu prioriteta. Razmotrite razne opcije koje su bar sada poznate. Kad se lavina pokrene nećete imati vremena, tad će bujica događanja da vas nosi, a nije poželjno da tad delujete inercijom, već jasnim i konkretnim potezima koji vode do cilja. Biće to primer za mnoge kako treba, ali ne znači da će moći lako primeniti vaš recept, jer nije univerzalan. Vodite računa o formi, naročito u odnosima sa saradnicima. Koliko god da ste neposredni u komunikaciji, drugi bi mogli očekivati od vas više ozbiljnosti, iako to ne znači da vam nije dovoljno stalo, okolina vas vidi drugačije. Potreba partnera da drži sve pod kontrolom u ovom periodu će biti naglašenija nego inače što će kod vas izazvati samo negodovanje, ali moguće i neke veće reakcije. Za one koji su slobodni vreme je da definišu šta je vaš sentimentalni ideal i koliko vam je trenutno blizak. Vodite računa da ostanete dosledni sebi i svojim potrebama koje nisu male, ali ni nedostižne. Na vama je da shvatite kako vam je sve nadohvat ruke samo je potrebno osvrnuti se oko sebe i pravim očima pogledati šta je to što vam je ponuđeno, možda ćete otkriti nešto što već dugo tražite, a niste ni bili svesni da je tu pored vas. Svakako ovo je jedan od lepših nadolazećih perioda, zato dajte sebi dovoljno slobode da ostvarite ono što se nekad činilo samo kao san.

Ribe

Ako ste umorni i preopterećeni obavezama ovo nije period kad možete očekivati olakšanje, naprotiv, nove obaveze stižu i potrudite se da što je moguće više toga date od sebe. Iako vam se čini da ovakav trend nema kraj, u zabludi ste. Sve će biti mnogo više isplativo, a vaše zadovoljstvo nemerljivo, samo je potrebno više strpljenja. Gledajte na stvari kroz neke lepše naočare, jer to će vam dati dovoljno snage da istrajete. Ako ste planirali velike poslovne poteze sad je pravi trenutak da u njih uđete. Okolnosti vam idu na ruku, samo je pitanje da imate dovoljno energije i motiva da se u sve upustite. Strah i neizvesnost ne bi trebao biti kamen spoticanja, čak ni kroz finansije koje se ne čine stabilne. Ako vam bude bila ponuđena pomoć sa strane, vreme je da napravite izuzetak i prihvatite ponuđeno, jer će vam u mnogome olakšati ritam u kome ste trenutno. Vreme ja da sa partnerom sednete i ozbiljno postavite stvari na svoje mesto u smislu odgovornosti i raspodele obaveza. Iznesite svoje zahteve na konstruktivan način koji će podržati obostrane interese. Želje su vam se možda promenile, ali to ne znači da samo vi trebate znati za njih, jer u suprotnom partner će biti prinuđen da promeni taktiku sa vama, a možda vam se to neće dopasti.

piše Nelica Ivanović
www.astrokljuc.com

Pročitajte i...