Niške vesti

Master muzičke radionice za mlade

music-masterStudentski kulturni centar Niš realizuje projekat “Master muzičke radionice za mlade“ koji se kofinansira od strane Evropske unije kroz IPA Program prekogranične saradnje Bugarska-Srbija.

Prioritet projekta je jačanje kapaciteta za zajedničko planiranje, rešavanje problema i razvoj.

Opšti cilj projekta je da stvori uslove za prekograničnu saradnju i razmenu najboljih primera iz prakse u oblasti muzičkog obrazovanja i obuke u cilju okupljanja, podrške i promovisanja talentovanih mladih ljudi.

U okviru planiranih projektnih aktivnosti Studentski kulturni centar Niš organizuje Drugi okrugli sto i razmenu najboljih primera iz prakse vezanih za pop-rok muziku, u periodu od 15. do 19. jula 2013. godine. Učesnici aktivnosti su studenti, muzičari Novog Bugarskog Univerziteta iz Sofije i Studentskog kulturnog centra Niš.

• Okrugli sto na temu „Balkan pop-rok kao novi muzički stil“ održaće se u sredu, 17. jula 2013. godine u dvorištu Univerziteta u Nišu sa početkom od 13:00. Okrugli sto je predviđen za profesionalne i amaterske muzičare i izvođače, nastavnike i istraživače koji rade sa mladima.

• Stručna demonstracija najboljih primera iz prakse i ovladavanja veštinama scenskog nastupa i improvizacije održaće se u vidu muzičkih radionica svakog dana od 15. do 19. jula 2013. godine u sali Fakulteta umetnosti u Nišu u ulici Knjaževačka 2a (10:30-13:00 i 14:30-18:00).

• Završni koncert pop-rok muzike, otvoren i besplatan za javnost, održaće se 19. jula 2013. godine u dvorištu Univerziteta u Nišu sa početkom od 21:30.

Pročitajte i...