Intervju

Let 3

let3-140-2

Šta smo pričali posle nastupa?

U punoj dvorani Studentskog kulturnog centra, Let 3 je 12. marta održao koncert koji je, po svemu sudeći, bio poprilično iznad skromnih standarda koje pruža ovaj prostor.

Iako je koncert poceo sa zakašnjenjem, publika je oduševljeno dočekala ovaj nesvakidašnji bend koji je koncert otvorio pesmom „Ne trebam te“ sa njihovog prvog albuma. Hitovi poput „Dijete u vremenu“ , „Riječke pičke“ , „Profesor Jakov“, svoje mesto našle su u sredini, a koncert je završen pesmom „Sam u vodi“ sto je takodje stara numera sa 1. albuma.
Pored ovih standardnih hitova, niška publika, koja je u par navrata horski pevala zajedno sa bendom, mogla je čuti i njihovu novu numeru „Omađijaj me“ .

Ni kratkotrajni nestanak struje nije poremetio raspoloženje, već je još više „nabrijao“ fenomenalne Riječane.

Iako se njihov fazon sa veštačkim brkovima i čudnim odevanjem kao i njihove seksualne aluzije mnogima ne dopadaju, u njihovom nastupu sve to ima svoje zašto i zato.
Scenografija, kostimi, svetlo i nevidljivi „scenario“ koncerta osmišljeni su do sitnih detalja, tako da je finalni rezultat ne samo dobro odsviran koncert, već pravi šou (u pozitivnom značenju te reči).

Muzički, ako ne računamo satirične poskočice, „Let 3“ su ostali ono što su oduvek bili – pravi rok bend. Niška publika koja odavno nije bila u prilici da vidi ovako dobaro osmišljen scenski spektakl, bila je u potpunosti oduševljena!

Svirali ste pre 2 godine u Nišu, kakvi su vam utisci o gradu?
Pa ništa nismo uspjeli vidjeti, ali smo probali burek. Burek je u Nišu najbolji. Ja nemam pojma niti jednog grada kako izgleda. Sviramo i idemo kući. Imamo plan da upoznamo svaki grad ali nikako ne stignemo. Puno smo obišli gradova po svijetu, niti jedan znam kako izgleda. Uvijek je ono kombi, avion, aerodrom, klub i hotel. Ljudi nam zavide kako puno putujemo a ja niti jedan grad nisam vidio.

Zašto ste odlučili da svirate u Nišu i Novom Sadu a ne u Begradu?
Ne može uvjek bit Beograd.
Svima je u interesu da sviraju na što više mjesta pa i nama. Niš ima sjajnu publiku ali nema prostor za svirke. A kad nemamo gdi, gdi da dodjemo?

Da li planirate da dođete u Srbiju sa predstavom Kiklop?
Da! To je odlična predstava samo nas neko mora zvat! Vjerujem će se desiti preko noći, neko se mora organizirat i zvat i mi ćemo doći.

U Hrvatskoj su aktuelni protesti, šta misliš, da li ste ih vi možda malo podstakli?
Ne znam, moguće. Sve je počelo ovom predstavom (Kiklop) koja govori o lošim političarima, necivilizovanim ljudima… Sa naše strane je to tako krenulo, kao moja kritika sadašnje vlade, ali eto, krenuli su i ti prosvjedi a da li to ima veze sa nama, ne znam, mozda ima, bilo bi mi drago da ima.

Da li je tvoj deda napisao celu pesmu „Ženu varam“?
Je, on je, ja sam samo nešto malo dodao.

Raportirala: jelena2106 i Dušan Tamindžija (Trablmejker)

Pročitajte i...