Niške vesti

Konkurs za najbolji film o Nišu

moj-gradPozitivnu ili negativnu stranu svog grada Nišlije mogu prikazati kratkim filmom, a najuspešniji rad biće prikazan na Filmskim susretima.

Pojedinci ili grupe autora mogu, kako kažu u Bioskopu, profesilnalnom ili amaterskom kamerom, pa i mobilnim telefonom snimiti film „Moj grad“ u trajanju od 5 minuta kojim će prikazati pozitivne ili negativne strane Niša.

– Tokom snimanja filma autori će moći i da se konsultuju sa rediteljem Igorom Pešićem – kaže portparol Kupine Marija Stefanović.

Autori bi, kako se navodi, trebalo da kroz ovu kratku formu predstave svoj grad i okruženje u kome žive i da iz svog ugla prikažu lepotu grada ili da na kreativan način ukažu na probleme sugrađana.

Pravo učešća imaju, kako je rečeno, svi kreativni ljudi, bez obzira na pol, starost ili zanimanje, sa mestom prebivališta u Nišu.

Filmove na CD-u ili DVD-u učesnici konkursa mogu slati do 25. avgusta na adresu „Kupina film“, Balkanska 2, 18000 Niš ili ih doneti lično u bioskop svakog dana posle 14h, a uz rad je potrebno dostaviti i ime i prezime, mejl i kontakt telefon.

Žiri koji će ocenjivati radove čine Dejan Dabić iz Niškog kulturnog centra, reditelj Igor Pešić ispred Niške filmske škole i Branko Krsmanović, direktor Kupina bioskopa.

Za dodatne informacije o konkursu zainteresovani se mogu obrariti na telefon 063 746 99 00.

Pročitajte i...