Niške vesti

Konkurs za nagradu „Šetači“

staciOrganizacija „Proaktiv“ poziva Nišlije da predlože pojedince i predstavnike institucija koji bi mogli da budu dobitnici nagrade za građanski aktivizam za 2012. godinu.

Nagrada „Šetači“ ustanovljena je 2012. godine u znak sećanja na protestne šetnje koje su u Nišu bile organizovane krajem devedesetih godina.

– Ovim nagradama želimo da istaknemo pojedince koji su svojim angažovanjem doprineli da neki od problema iz njihove okoline, koji se tiču velikog broja građana, budu rešeni – kaže Zlatko Stojanović iz „Proaktiva“.

Dobitnici „Šetača“ za 2011. godinu su Predrag Blagojević, urednik „Južnih vesti“, Tomislav Savić iz biznis centra „Forum“, Mirko Savić iz Agencije za privredne registre, Milan Stojiljković iz organizacije „Kobra“ i Dragan Žika Stojanović poznati niški voditelj.

Oni će, kao prethodni dobitnici nagrade, odlučivati o dobitniku za 2012. godinu.

Nagrada se dodeljuje za kategorije „medij“, „pojedinac“, „biznis sektor“, „javna uprava“ i „civilno društvo“. Podnošenje predloga traje do 4. marta, formulari za prijavu mogu se preuzeti ovde.

U prijavi bi trebalo navesti osnovne podatke o predlagaču i kandidatu za nagradu, kao i obrazloženje zašto se kandiduje taj pojedinac, ustanova ili organizacija.

Zainteresovani građani prijave mogu da šalju na mejl office@proaktiv.org.rs ili ih odnesu lično u organizaciju „Proaktiv“, koja je u Obrenovićevoj ulici 59/IV/44.

Kako je najavljeno, nagrade će biti dodeljene 9. marta.

Pročitajte i...