Kulturna dešavanja

Ko sam da sam ja sam kornjača

Početna / Dešavanja u Nišu / Kulturna dešavanja / Ko sam da sam ja sam kornjača
kornjacaPredstava „Ko sam da sam ja sam kornjača“, ukazuje na probleme mladih iz njihovog sopstvenog ugla. Bavi te teretom koji im nameće okolina i koji nameću sami sebi. Radnja se odvija na ekskurziji u Atini. Grupa srednjoškolaca, sa željom da se zabavi dolazi na ideju da nadrogira jednu drugaricu. Ko još razmišlja o posledicama jedne takve zabave?

U predstavi su slikovito prikazane maske iza kojih se deca kriju, želeći da osiguraju svoj status u društvu ili da se odbrane od drugih.

Pisci teksta: Ivona Čogurić, Dušan Igrutinović, Slavica Mojsilović, Ljubica Vujović, Emilija Kostić, Andrijana Nestorov, Tijana Šušteršič (pripomagali Aleksandar Prodanović i Stefan Aksentijević)

Glumci: Ljubica Vujović, Aleksandar Prodanović, Stefan Aksentijević, Sofija Mijatović, Darko Pešić, Andrijana Nestorov i Predrag Simić.

Saradnici:
Dramaturg: Sonja Popović
Scenograf i kostimograf: Jelena Janjatović
Šminka: Jovica Ristić
Režija: Milić Jovanović

Predstava je deo projekta Balkanska pozorišna mreža za Evropske integracije i gostovanje AP Kragujevac, pored redovne saradnje SKC-ova je deo turneje u okviru projekta za razmenu ideja i upoznavanje mladih sa kulturnim uslovima u kojima žive i stvaranjem zajedničkog kulturnog prostora za mlade.

Subota 15.decembar u 20h
Sala SKC-a 3 sprat
Ulaz slobodan

Pročitajte i...