Kulturna dešavanja

Ko sam da sam ja sam kornjača

kornjacaPredstava „Ko sam da sam ja sam kornjača“, ukazuje na probleme mladih iz njihovog sopstvenog ugla. Bavi te teretom koji im nameće okolina i koji nameću sami sebi. Radnja se odvija na ekskurziji u Atini. Grupa srednjoškolaca, sa željom da se zabavi dolazi na ideju da nadrogira jednu drugaricu. Ko još razmišlja o posledicama jedne takve zabave?

U predstavi su slikovito prikazane maske iza kojih se deca kriju, želeći da osiguraju svoj status u društvu ili da se odbrane od drugih.

Pisci teksta: Ivona Čogurić, Dušan Igrutinović, Slavica Mojsilović, Ljubica Vujović, Emilija Kostić, Andrijana Nestorov, Tijana Šušteršič (pripomagali Aleksandar Prodanović i Stefan Aksentijević)

Glumci: Ljubica Vujović, Aleksandar Prodanović, Stefan Aksentijević, Sofija Mijatović, Darko Pešić, Andrijana Nestorov i Predrag Simić.

Saradnici:
Dramaturg: Sonja Popović
Scenograf i kostimograf: Jelena Janjatović
Šminka: Jovica Ristić
Režija: Milić Jovanović

Predstava je deo projekta Balkanska pozorišna mreža za Evropske integracije i gostovanje AP Kragujevac, pored redovne saradnje SKC-ova je deo turneje u okviru projekta za razmenu ideja i upoznavanje mladih sa kulturnim uslovima u kojima žive i stvaranjem zajedničkog kulturnog prostora za mlade.

Subota 15.decembar u 20h
Sala SKC-a 3 sprat
Ulaz slobodan

Pročitajte i...