Kulturna dešavanja

Književno veče – Srđan Stojiljković

kapiU subotu 03.12. sa početkom u 20.00 h, u kafiću Raskršće održaće se književno veče sa Srđanom Stojiljkovićem i promocija romana „Kapi oslikanog neba“.

Voditelj programa je gospodin Miodrag Veselinović – Mišel, multimedijalni umetnik i prevodilac. Gosti na književnoj večeri će biti glumci omladinskog pozorišta Treća polovina, koji će govoriti odlomke iz romana, poznati niški gitarista Goran Cekić – Ceka (ex 40 dana) i hip hop duet G – familija.

Publika će prisustvovati neuobičajenom performansu i večeri prožetoj jakim emocijama. Pored razgovora o romanu, publici će biti ponuđene večite i neiscrpne teme kao što su: ljubav, strast i sreća.

Roman Kapi oslikanog neba je pitka ljubavna priča koja razotkriva pravu prirodu muškaraca sa ovih prostora. I to upravo onih muškaraca koji snažno vole žene. Oni su, iako prividno grubi, ranjivi do samoosude i očaja. Žene su njihova pokretačka snaga i upravo zahvaljući toj posvećenosti su spremni da odbace sve predrasude i da potpuno otvorenog srca izađu pred Amora i da puni entuzijazma prime svaku strelu natopljenu ljubavlju, kako bi nesputano potonuli u blagost svojih osećanja. Autor je uspeo da zagrebe po površini tradicionalnog shvatanja ljubavi i pred njim se otvorio potpuno novi svet koji je satkan od romantičnih, zaljubljenih i pomalo uplašenih muškaraca.

Autor je na braniku ideje da je ljubav prema ženi nezamenljiva mešavina patnje i nesputane sreće. Ono što je inspirisalo milione muškaraca pre njega, od postanka sveta do danas, on je uspeo da predstavi na svoj neobičan način, duhovitim opaskama i iskrenim, gotovo dečačkim, pogledom na odnos između žene i muškarca.

Srđan Stojiljković, autor ovog romana, nudi ženama veru u princa na belom konju koji će ih nesputano voleti do kraja života. One će biti njegovi najverniji sledbenici u tom pokušaju rehabilitacije snova o bajkovitom kraju…

Voleli su se do kraja života…

Pročitajte i...