Niške vesti

Književna grupa P70 – Saopštenje

p70-logo

Poziv na putovanje

Na konkurs za književnu nagradu „Poziv na putovanje“ za Prvu i(li) Drugu proznu knjigu za 2011. godinu pristiglo je 106 neobičnih i zanimljivih rukopisa, različitih žanrovskih opredeljenja.

Žiri u sastavu: Slobodan Vladušić, Vladimir Kecmanović, Dejan Stojiljković, Nikola Malović, Marko Krstić i Aleksandar Jerkov pažljivo je pročitao sve rukopise i tajnim glasanjem doneo odluku da se nagrada za najbolji rukopis ravnopravno dodeli Krsti Popovskom za rukopis Ej i Aleksandru Šurbatoviću za rukopis Upokojavanje prosektora Majerhofera.

Za rukopis Ej Krsta Popovskog glasali su Slobodan Vladušić, Dejan Stojiljković i Marko Krstić, a za rukopis Upokojavanje prosektora Majerhofera Aleksandra Šurbatovića glasove su dali Nikola Malović, Vladimir Kecmanović i Aleksandar Jerkov.

Žiri posebno pohvaljuje prvu priču iz rukopisa Zapisi s juga Aleksandre Đuričić za koji smatra da je na dobrom putu što skorijeg objavljivanja.

Nagrada u vidu prvog primerka knjige biće uručena dobitnicima na predstojećem Sajmu knjiga u Beogradu u okviru projekta „Putevi“ izdavačke kuće Mono&Magnana.

Cilj ove nagrade je da u najboljem duhu „Saveta mladom piscu“ Danila Kiša afirmišemo savremenu prozu izvan svih vanknjiževnih konotacija.

Žiri nagrade „Poziv na putovanje“ zahvaljuje se svim autorima sa željom da i sledeće godine nastavimo putovanje…

Zvaničan sajt književne grupe P-70 (www.prozanaputu.com)

Pročitajte i...