Kulturna dešavanja

Izložba “Real sa Nišave“

realIzložba fotografija, posvećenih slavnim vremenima fudbalskog kluba Radnički, biće otvorena u „Evropskom kutku“ u Nišu, u ponedeljak 24. septembra u 18:30 h. Otvaranju izložbe prisustvovaće neke od legendi kluba, kao i sadašnji prvotimci „Reala sa Nišave“.

U ovoj godini FK Radnički Niš, obeležava pola veka od ulaska u Prvu saveznu ligu Jugoslavije i 30 godina od istorijskog učešća u polufinalu Kupa UEFA i čuvenog meča sa Hamburgerom. Tim povodom, a podstaknuti povratkom u prvu ligu Srbije, popularne Meraklije organizuju izložbu fotografija pod nazivom „Real sa Nišave“.

„Na izložbi će biti predstavljena retrospektiva slika iz celokupne istorije Radničkog. Tridesetak fotografija, od kojih će neke biti na velikim panoima, treba da podsete Nišlije na svetlu i pomalo zaboravljenu istoriju našeg kluba“, kaže Zlatko Stojanović, predstavnik Meraklija.

Izložba se realizuje u okviru projekta „Mladi su zakon“ Ministarstva omladine i sporta.

„Organizacija Proaktiv, kao resurs centar Ministarstva omladine i sporta za nišavski okrug, raspisala je konkurs za najbolje omladinske ideje. Akademski odred, podgrupa Meraklija, se prijavila izložbom fotografija kako bi se promovisao sport i posvećenost klubu i ukazalo na razliku izmedju navijanja i huliganstva“, kaže Ivan Topalović iz Proaktiva.

Organizatori pozivaju Nišlije kojima je Radnički u srcu da u što većem broju dodju na izložbu.

„Pozivamo starije sugradjane da se podsete nekih prošlih vremena kada je ceo grad odlazio na stadion, a decu da nauče nešto o istoriji kluba“, dodao je Stojanović.

Izložba „Real sa Nišave“ će trajati od 24. do 27 septembra, a posetioci će moći da pogledaju fotografije od 12h do 20h.

Pročitajte i...