Kulturna dešavanja

Izjasni se

izjasni-seU petak 20. Septembra 2013. godine na Medicinskom fakultetu, sa početkom u 14h, uz podršku Ministarstva zdravlja Srbije, a u organizaciji Komore mladih lidera (JCI NIŠ), Rotaract klubova u Nišu i Studentske Unije Medicinskog fakulteta (SUMF NIŠ), održaće se prvo predavanje na temu: “ Zaveštanje organa DA ili ne? „.

Akcija „Izjasni se!“ ima za cilj da informiše o zaveštanju organa, edukuje i otkloni predrasude o donorskim karticama, transplataciji, i svim potencijalnim pitanjima koje ljudi imaju.

Predmet akcije nije promocija dobrovoljnog davalaštva i pozivanje na potipisivanje kartica već ukazivanje na značaj i formiranje stava o zaveštanju i doniranju organa.

Da su tema i oblast od izuzetnog značaja za naš grad i državu u pitanju, pokazuje i potvrđeno prisustvo Ministarke zdravlja, prof.dr Slavice Đukić Dejanović, koja će održati predavanje u Svečanoj sali Medicinskog fakulteta.

Pored Ministarke, predavanja će održati poznati niški hirurg hepatobilijarnog sistema prof.dr Miroslav Stojanović i neuropsihijatar, prof. dr Miroslava Živković. Lekari Kliničkog centra Niš.

Događaju će prisustvovati Direktor Kliničkog centra Niš prof.dr Zoran Radovanović i predstavnik uprave za biomedicinu, dr. Nikola Beljić.

Organizacije, pokretači akcije Komora mladih lidera i aktivnih građana Srbije i Rotaract klubovi u Srbiji, žele da kroz akciju „Izjasni se!“ pruže punu podršku nacionalnoj kampanji „Produži život“.

Pročitajte i...