Niške vesti

Grad pomogao profesoru Saši Popoviću

Saša PopovićGrad Niš prepoznao je značaj i vrednost projekta niškog profesora informatike Saše Popovića, uz čiju se pomoć, putem interneta, oko deset hiljada dece spremalo za polaganje završnog ispita iz matematike.

Profesor Popović obratio se Gradu Nišu kako bi dobio podršku za dalju realizaciju ovog jedinstvenog projekta. Zadaci iz matematike, ukupno njih 330, postavljeni su na YouTube jer većina učenika svakodnevno pristupa internetu i ovom portalu, a ogroman broj pregleda ovih klipova dokaz je kako se internet može koristiti i u obrazovne svrhe. Zadaci su predstavljeni u formi video-klipova i sadrže grafičke prikaze, koje prate detaljna pojašnjenja. Ovi klipovi sa rešenim zadacima mnogim učenicima olakšali su učenje i uštedeli novac za pripremu završnog ispita.

– Grad Niš, uz pomoć kompanija koje društveno odgovorno posluju, podržao je ovaj jedinstveni projekat, kako bi priprema za ovaj veliki ispit bila dostupna što većem broju dece. To je dobar pokazatelj kretanja u našem društvu i veliki doprinos razvoju informatičke kulture, istakao je član Gradskog veća Boban Mihajlović.

Direktor kompanije EI Informatika Đorđe Aleksić uručio je računarsku opremu profesoru Popoviću, istakavši da je edukacija u oblasti informatike zaposlenih, ali i đaka, profesora i svih članova našeg društva, jedan od najvećih prioriteta ove kompanije, jer za cilj ima unapređenje našeg informatičkog društva.

Profesor Popović zahvalio se na podršci Gradu Nišu i kompaniji EI Informatika, istakavši da će uz pomoć nove opreme nastaviti sa realizacijom ovog projekta i učiniti dostupnim svim korisnicima interneta ne samo zadatke, već i nastavne sadržaje iz matematike, ali i kurseve iz informatike.

Pročitajte i...