Niške vesti

Dovedi filmsku produkciju

kamera

Srbija je, bila i ostala, atraktivna lokacija za snimanje stranih filmova, od Around the World in 80 days do The November man-a. YPSmedia je pokrenula blog o potencijalnim filmskim lokacijama, ali i akciju za prikupljanje fotografija, koje imaju za cilj da postave Srbiju na svetsku mapu filmskih lokacija.

Efekti dolaska strane filmske produkcijske kuće su za konkretnu lokaciju višestruke. Počevši od angažovanja lokalnih ljudi, hotela i keteringa, preko dolaska filmskih radnika koji provode vreme u tom mestu, do povećanja zastupljenosti grada u medijima, usled snimanja filma. Najznačajnija prednost jeste činjenica da su sve ex-filmske lokacije potencijalne turističke destinacije. Sajt YPSmedia.com je pokrenuo blog o filmskim lokacijama i sa njim konkurs pod nazivom „Brendirajmo filmske lokacije u Srbiji“ koji podrazumeva slanje fotografija filmičnih lokacija različitih mesta. Akcija je namenjena fotografima koji žele da pomognu u brendiranju Srbije kao filmske lokacije. Na ovaj način autori imaju mogućnost da prezentuju svoj stil i rad, da otkriju nepoznate lokacije, ali i da postanu ambasadori svog mesta pred stranim produkcijama.

Ukoliko umete da opišete fotografijom filmični karater Niša i okoline, ali i želite da vaši radovi dođu do filmskih producenata, pošaljite e-mail sledeće sadržine:
– Ime i prezime
– Fotografije sa nazivom lokacije
– Link ka sajtu gde se nalaze vaše fotografije

Radove možete slati na movielocation@ypsmedia.com do 1. aprila 2015. godine.
Više informacija možete naći na ovom linku

Pročitajte i...