Kulturna dešavanja

Dani Stevana Sremca

stevan-sremacOd 22. do 24. maja zanteresovani će moći da pogledaju film i izložbe o Sremcu i prisustvuju dodeli nagrade koja nosi ime čuvenog autora.
U sredu, 22. maja od 18 časova zainteresovani će, prema najavama, u Osnovnoj školi „Kralj Petar Prvi“ moći da pogledaju film „Stevan Sremac – život i delo“, reditelja Mikija Stamnekovića po scenariju Saše Hadži-Tančića.

Nakon projekcije, od 18:30 posetioci će moći da čuju dramsko izvođenje anegdota iz Sremčevog Niša, a najavljeno je učešće Stane Dinić Skočajić koja će otvoriti „Dane Stevana Sremca“ i Jovana Mladenovića, višeg kustosa Narodnog muzeja.

Otvaranju manifestacije prisustvovaće igrači, glumci i solisti Crkvenog igračkog ansambla „Branko“, kao i Miljko Petrović, njihov rukovodilac.

U četvrtak u maloj sali Niškog kulturnog centra u 11:30 biće otvorena izložba fotografija „Sremac u Nišu“, a od 12 sati će, prema najavama, svečano će biti dodeljena Nagrada „Stevan Sremac“ za najbolju proznu knjigu koja je ove godine pripala Jeleni Rosić za knjigu priča „Dan kada je miz Lili postala ono što je oduvek bila“.

Od 14 sati u Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac“ biće otvorena izložba knjiga beogradskog izdavača „Arhipelag“, a zainteresovani će moći da je vide do kraja meseca.

U petak, 24. maja u Regionanom centru obrazovanja zainteresovanima će, prema najavama, biti predstavljena knjiga „Niš u pričama dođoša“.

Pročitajte i...