Niške vesti

Četiri nagrade za Akademsko pozorište SKC-a

skcNa sinoć završenom XIV festivalu Akademskih pozorišta Srbije- FAPS, Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra iz Niša nagrađeno je sa čak četiri priznanja za predstavu „Pljačka trećeg maja“.

Nagrade koje su dodeljene date su kao priznanja za najbolji kostim, najbolju epizodnu ulogu ( Bratislavu Proloviću za ulogu pijanca), 3. nagradu za režiju ( Nikoli Jovanoviću i Marku Rašiću ) kao i 3. nagradu za predstavu u celini.

Ono po čemu se ova predstava razlikuje od ostalih je i to što su autori teksta mladi ljudi i glumci Akademskog pozorišta.

Od svoje premijere ova komedija, imala je veliki broj izvođenja a najviše gledalaca, preko 1000 imala je na otvorenom prostoru Spomen parka na Bubnju u okviru VII festivala Akademskih pozorišta Urban Fest, septembra ove godine.

Iako se bliži kraj ove godine Akademsko pozorište SKC-a aktivno je na svim poljima pa se tako pored već 5 odličnih premijerakoje je imalo samo u toku ove godine sada sprema i predstavljanje najnovijeg dela Beogradska trilogija i to 22.12.2011 na Kamernoj sceni SKC-a.

Pročitajte i...