Niške vesti

Bioskop za decu

deciji-bioskopU Domu Zdravlja u Nišu otvoren je bioskop za decu, saopštila je farmaceutska kompanija „Salveo“
Najmlađi posetioci te ustanove od danas će imati sasvim novo iskustvo odlaska kod lekara, jer je čekaonica ispred ordinacija u predškolskom dispanzeru doma zdravlja pretvorena u mini bioskop.

Velike televizore, šarene stoličice, popularne crtane filmove i edukativni video materijal osmislila je i donirala farmaceutska kompanija „Salveo Srbija“ koja će isti projekat realizovati u još šest domova zdravlja u našoj zemlji.

Direktorka Kompanije „Salveo“ Jelena Goločorbin Stojadinović podsetila je da su prvi „Prospan dečji bioskopi“ otvoreni u Beogradu, Kragujevcu i Nišu.

Ona je najavila da će u narednih nekoliko dana mini bioskope imati i pacijenti Doma zdravlja Žarkovo u Beogradu, Doma zdravlja Liman u Novom Sadu i Instituta za majku i dete i Dečje univerzitetske klinike u Tiršovoj ulici u Beogradu.

Prema njenim rečima, želja je da se povodom obeležavanja desetogodišnjice preparata “Prospan“ u Srbiji, obraduju i zabave najmlađe pacijenti domova zdravlja u zemlji.

„Čekanje ispred ordinacija može da bude zamorno i stresno i stoga smo se potrudili da nađemo najbolje rešenje da deci ulepšamo to vreme, ali i da olakšamo njihovim roditeljima“, rekla je ona.

Ona je dodala da je „cilj projekta da mališane, uz edukativni video materijal koji smo kreirali posebno za ovu priliku, upoznamo sa osnovnim pojmovima iz sveta medicine, pružimo im najvažnije informacije o zdravlju i umanjimo strah od lekara“.

Mališani u Domu zdravlja u Nišu su imali priliku da uživaju u omiljenim crtanim filmova iz popularne dečje serije „Malo kraljevstvo“, a putem ekrana u „Prospan dečjem bioskopu“ obratili su im se lekari specijalisti.

„U okviru edukativnog sadržaja mali pacijenti širom Srbije imaće prilike da saznaju šta je to špatula, kako se daje injekcija, koja je hrana zdrava, zašto kašljemo i kijamo, kao i kako da vodimo računa o zdravlju i šta radimo kada se razbolimo“, navedeno je u saopštenju.

Značajan doprinos projektu „Prospan dečjih bioskopa“ dala je kompanija „Deksi Ko“ (Dexy Co) koja je donirala crtane filmove za decu.

Pročitajte i...