Kulturna dešavanja

Balkan Art Forum Niš

balkan-art-forumPrvi nacionalni naučni skup sa međunarodnim učešćem – Balkan Art Forum Niš održaće se 11 i 12. oktobra 2013. na Fakultetu umetnosti u Nišu, Kneginje Ljubice 10.

Svečano otvaranje skupa održaće se u Velikoj sali Univerziteta u Nišu 11. oktobra sa početkom u 11 sati.

Međunarodni naučni skup ima za cilj zajedničko okupljanje umetnika, pedagoga, teoretičara, naučnika i praktičara koji bi svojim idejama, inovacijama, istraživanjima u oblasti umetnosti i konkretnim predlozima podstakli unapređenje umetničko – pedagoške teorije i prakse. Tema Međunarodnog naučnog skupa je: UMETNOST I KULTURA DANAS.

Sesije Naučnog skupa:

Muzikološka istraživanja
Psihološka istraživanja umetnosti
Savremena nastava
Umetnost i mediji
Književnost i nastava književnosti
Umetnost u društvu

Umetnički program ovogodišnjeg Foruma obuhvata predstavljanje stvaralačkih opusa kompozitora prof. Aleksandra S. Vujića, kao predstavnika Srbije i prof. dr Dimitrija Bužarovskog, kao predstavnika Republike Makedonije. Koncertna promocija će se odžati 11. oktobra 2013. sa početkom od 20 sati u Koncertno – izložbeni prostor FU.

Umetnički program biće upotpunjen i promocijom knjige pijaniste prof. mr Aleksandra Serdara, Univerzitet umetnosti u Beogradu, Fakultet muzičke umetnosti. Promocija će se održati na Fakultetu umetnosti 12. oktobra u 14 sati. O knjizi će govoriti muzikolog prof. dr Sonja Marinković, Univerzitet umetnosti u Beogradu, Fakultet muzičke umetnosti.

Kompletni program naučnog skupa možete videti na sajtu Fakulteta umetnosti u Nišu.

Pročitajte i...