Promocije, sajmovi, festivali

4. Sajam poljoprivrede u Nišu

Sajam poljoprivrede Na tri lokacije u gradu 25. i 26. septembra će se održati četvrti Sajam poljoprivrede. U okviru Sajma prezentacija i izložbe krava, koza, ovaca, cveća i sitnih životinja. Ovogodišnji Sajam poljoprivrede će biti otvoren u subotu 25. septembra u 09h u Veterinarskom institutu. Tu će do 15h biti održane 2. Regionalna izložba krava, 12. Republička izložba koza, 7. Republička izložba ovaca i izložba agro opreme domaćih i svetskih proizvođača.

– Specifičnost ovogodišnjeg sajma je što je na tri lokacije. Na izložbama u okviru stočarstva prijavljeno je oko 270 izlagača, a stižu i poljoprivredne škole iz Aleksinca, Pirota, Prokuplja, zatim i brojna udruženja poljoprivrednika iz zemlje. Na prezentaciji u subotu očekujemo udruženja iz 30 gradova Srbije – rekla je Aleksandra Brzaković, načelnik Uprave za poljoprivredu i razvoj sela.

Na nišavskom keju 29. decembar u subotu od 11h do 21h i u nedelju od 10h do 15h održaće se Prezentacija ruralnog područja centralne, istočne, zapadne i južne Srbije.

Na keju će biti i izložba cveća u okviru Sajma, koja počinje u četvrtak, a trajaće do nedelje od 10h do 21h.

– Na Izložbi sitnih životinja prisutni će moći da vide demo zoo park, a doći će i predstavnici Beo zoo vrta. Imam čast da najavim i goste koji će predstaviti prirodni rezervat Zasavica. Posetioci će moći da vide mangulice, magarce i druge životinje iz ovog rezervata – istakla je Aleksandra Brzaković.

U Tvrđavi, iza Planinarskog doma, u subotu i nedelju će se održati 2. Izložba sitnih životinja. U subotu izložba će trajati od 11h do 21h, a u nedelju od 10h do 15h.

Četvrti sajam poljoprivrede organizuje Uprava za poljoprivredu i razvoj sela grada Niša.

Izvor: Južne Vesti

Pročitajte i...