Niške vesti

1.000 ždralova za Japan

Nišlije imaju veliko srce. To je poruka koju Železnice Srbije žele da pošalju svetu akcijom „1.000 ždralova za Japan“, koja će se održati u naredna 3 dana u parku Svetog Save u Nišu. Organizator akcije i vodeći sistem administrator Železnica Srbije, Dragica Cvetković, kaže da je cilj prikupiti 1.000 papirnih ždralova napravljenih origami tehnikom, koji će u sredu biti odneti ispred japanske ambasade:

origami

„Kao gest dobre volje, kako nešto što treba da pokaže da je Niš deo Srbije, da Nišlije imaju veliko srce. Želimo da pošaljemo poruku svetu da mislimo i saosećamo sa narodom Japana i da im želimo da ih ove nedaće što pre zaobiđu, odnosno da se nikom ne dese.“

Akcija će se u subotu, nedelju i ponedeljak odvijati u periodu od 11:00 do 17:00 u parku Svetog Save, Ukoliko kiša bude padala, akcija će se održati u prostorijma KUD-a „Konstantin“. Podršku su dali Osnovna škola Radoje Domanović, Kulturno umetničko društvo „Konstantin“, kao i Pravoslavna crkva. Oni će se truditi da obezbede potrebne materijale za pravljenje origami ždralova.

Pozvane su sve Nišlije, a naročito deca da se uključe u akciju i na ovaj način pošalju svoju podršku narodnu Japana. Ko nije u mogućnosti da ode do parka Svetog Save, svog ždrala može da odnese na adresu:

Trg Kralja Aleksandra 11, prvi sprat, odeljenje za IS i IT

Pogledajte korak po korak izradu
YouTube

Pročitajte i...