Spomenici Srbije
ExeNet - Najveći internet provajder u Nišu
1.000 ždralova za Japan

1.000 ždralova za Japan

Nišlije imaju veliko srce. To je poruka koju Železnice Srbije žele da pošalju svetu akcijom “1.000 ždralova za Japan”, koja će se održati u naredna 3 dana u parku Svetog Save u Nišu. Organizator akcije i vodeći sistem administrator Železnica Srbije, Dragica Cvetković, kaže da je cilj prikupiti 1.000 papirnih ždralova napravljenih origami tehnikom, koji će u sredu biti odneti ispred japanske ambasade:

origami

“Kao gest dobre volje, kako nešto što treba da pokaže da je Niš deo Srbije, da Nišlije imaju veliko srce. Želimo da pošaljemo poruku svetu da mislimo i saosećamo sa narodom Japana i da im želimo da ih ove nedaće što pre zaobiđu, odnosno da se nikom ne dese.”

Akcija će se u subotu, nedelju i ponedeljak odvijati u periodu od 11:00 do 17:00 u parku Svetog Save, Ukoliko kiša bude padala, akcija će se održati u prostorijma KUD-a “Konstantin”. Podršku su dali Osnovna škola Radoje Domanović, Kulturno umetničko društvo “Konstantin”, kao i Pravoslavna crkva. Oni će se truditi da obezbede potrebne materijale za pravljenje origami ždralova.

Pozvane su sve Nišlije, a naročito deca da se uključe u akciju i na ovaj način pošalju svoju podršku narodnu Japana. Ko nije u mogućnosti da ode do parka Svetog Save, svog ždrala može da odnese na adresu:

Trg Kralja Aleksandra 11, prvi sprat, odeljenje za IS i IT

Pogledajte korak po korak izradu
YouTube

Ostavi komentar