Koncerti

Vroom u Nišu

vroomBeogradski sastav Vrooom ovih dana krenuo je na mini turneju u regionu na kojoj promoviše novi album „Input“ čije se objavljivanje očekuje 25.aprila za Exit online etiketu.

Prvi u nizu nastupa održan je 2. aprila u punom beogradskom klubu Gun, a slede koncerti u Banja Luci – 8.april – DFK, u Nišu – 16.april – klub Feedback, u Pirotu – 23.april – klub Tvrđava (Festival Primavera), te 29.aprila na Trenchtown Festivalu – Palić.

Vroom - Privremeno stanje /video/

Niška publika imaće priliku da u subotu, 16.aprila, od 22:30h čuje zanimljiv mix starih i novih pesama u prepoznatljivom maniru ovog autentičnog benda u sastavu: Vanja Vukotić – glas, Branislav Potić – bubanj, Marko Grubić – bas, Aljoša Varga – fretless bas i Nenad Knežević – harmonika.
Ulaznice u pretprodaji po ceni od 400,00 dinara od srede, 6.aprila – Happy House, CD Sound, Energy music shop i Feedback. Na dan koncerta cena karte iznosiće 500,00 dinara.
www.vrooom.rs

BIOGRAFIJA – VROOOM
Jedna od najznačajnijih electro-rock grupa u Srbiji. Od svog nastanka 1998. god. do danas objavili su četiri albuma i jedan maxi singl:
• „Input“ – maxi singl 2009. godine
• „Evolucija“ – 2005. godine
• „Live in Zürich“ – 2001. godine (snimljen uživo na pozorišnom festivalu Zürcher Theater Spektakel u Cirihu, Švajcarska)
• „Ventilacija“ – 2000. godine
• „Torpedo music“ – 1999. godine
Svih pet ostvarenja naišlo je na nepodeljeno odobravanje kritike, a singlovi sa ovih izdanja našli su se u samom vrhu svih značajnih muzičkih top lista u Srbiji i u regionu (MTV Adria, Balkanmedija i dr.)
Predstavljajući svoju muziku, Vrooom je nastupao u gotovo svim evropskim državama na potezu od Francuske do Bugarske, svirajući u najrazličitijim koncertnim prostorima – od underground klubova do velikih koncertnih sala, kao i muzičkih, multimedijalnih i pozorišnih festivala.
Uz stalnu koncertnu aktivnost, članovi grupe Vrooom komponovali su muziku za preko 40 pozorišnih predstava, svirajući u nekima od njih i uživo, kao i za mnoge igrane i dokumentarne filmove, evente, izložbe i performanse.
Deo su velikog pozorišnog hita „KOSA“ beogradskog Ateljea 212 gde u svojim aranžmanima izvode poznate kompozicije Galt-a Macdermot-a.
Dobitnici su brojnih priznanja, medju kojima se izdvajaju „Davorin Popović“ i „Grupa godine TV Metropolis“.
Novi album grupe Vrooom biće objavljen 25.aprila 2011.

Kako je bilo na koncertu kazaće vam kao i uvek glavni insajder Coa (Drum & Bass & Armunika)

Pročitajte i...