Koncerti

Veliki Prezir u Feedbacku

veliki-prezirKoncertna sezona biće radna i uzbudljiva za bend Veliki Prezir obzirom da u decembru nastavljaju svoju „Luksuznu turneju“, u okviru koje predstoje gostovanja u Nišu, Arilju, Zrenjaninu, Subotici i Bečeju, a kulminiraće nastupima u Beogradu i Zagrebu.

Turneja je otvorena koncertom u Novom Sadu, sa energičnom i srčanom atmosferom kako u publici tako i na bini. Nakon toga su usledili i nastupi u Vrbasu i Požarevcu.

Koncert u Nišu će biti održan 8. Novembra u klubu Feedback, a kartu po ceni od 400 dinara možete kupiti u Vintage shopu i bioskopu „Kupina“. Karta će na ulazu koštati 500 dinara. Od početka sezone dešavalo se da koncerti budu rasprodati tako da apelujemo na posetioce da kupe ulaznicu na vreme.

Sam naziv turneje prestavlja ličnu interpretaciju luksuza, i u kojim okvirima ga doživljavaju članovi benda. „Jedina stvar koja je „luksuzna“ je naš lični osećaj, jer kada sviramo koncert to je pre svega stvar unutrašnjeg osećanja ispunjenosti i nečeg što se ne moze baš opisati rečima. Svaki koncert je u stvari luksuzni tretman za naše duše. Sve pre i posle toga je vrlo „ne-luksuzno“, teško i komplikovano snalaženje sa gomilom prepreka koje moramo da pređemo da bismo došli do tog momenta kada sviramo pred ljudima i svaki taj napor se u potpunosti isplati. Ne postoji ništa bolje“, kažu članovi benda.

Jedan od povoda za turneju je i snimanje dokumentarrnog filma o bendu. Rediteljka filma je Andrijana Stojković, autorka poznata u dokumentarističkom miljeu, koja je već režirala brojne dokumentarce, a iza sebe ima i igrani film „The Box“. Ovoga puta, autorski pristup je specifičan jer film ne nastoji da bude klasičan biografski film, već se bavi prikazom raznih situacija benda tokom samog stvaranja muzike, putovanja, koncerata, snimanja, proba, razmene energije sa publikom, slučajnih događaja, razgovora, kao i reakcija publike koja se prvi put susreće sa njihovom muzikom.

„Film će se suštinski bazirati na svim mogućim situacijama na koje jedan „struggling“ rock’n’roll bend može da naleti. Gledaoci će moći da vide sve ono što mogu pretpostaviti da se događa, ali i puno toga što se uglavnom ne vidi i ostaje u okvirima intime samog benda“, poručuje Veliki Prezir.

Bend smatra da će turneja biti plodotvorna i utoliko što će tom prilikom pokušati da dođu do novog izraza i inspiracije za buduće pesme.

„Sva je prilika da ce sledeća muzička faza ovog benda biti izrazito rock’n’roll orijentisana, sa uplivima u razne okvire koje taj žanr pruža. Od sumantih gitara, groovie ritmova, preko psihodelicnih višeglasnih harmonija, do toplih svedenih kompozicija u kojima je dinamika sve“.

Pročitajte i...