Niške vesti

Tehnološki park u Nišu

gradsko-poljeNa sednici Gradskog veća Niša, održanoj u utorak (30. avgust 2011. godine) usvojeno je jednoglasno nekoliko zaključaka o prihvatanju učešća u sufinansiranju projekata, od kojih je najznačajniji Naučno-tehnološki park u Nišu.

Gradonačelnik Miloš Simonović istakao je da su se donošenjem ovog zaključka stekli preduslovi za završetak projektne dokumentacije, kako bi već na proleće mogli da počnu fizički radovi na izgradnji Naučno-tehnološkog parka.

Naučno-tehnološki park biće izgrađen na lokaciji na Gradskom polju, u neposrednoj blizini studentskog restorana i imaće površinu od oko 10.000 m2. Sredstva za njegovu izgradnju obezbeđena sz uz pomoć Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj i Evropske investicione banke, a vrednost ove investicije je oko 10 mil EUR.

– Rok za izgradnju je godinu dana, a nakon toga će naš grad dobiti mesto na kome će se stvarati tehnološke inovacije i na kome će počinjati da rade firme koje se bave novim tehnologijama – rekao je Simonović.

Gradsko veće donelo je i zaključak o učešću Grada Niša u izgradnji objekta Trafo stanice 10/0,4 KV „Kardiohirurgija“ i priključnog voda. Prema rečima gradonačelnika Simonovića, nova zgrada Kardiohirurgije gradi se sredstvima iz Nacionalnog investicionog plana, a Grad Niš učesnik je u sufinansiranju izgradnje ovog važnog objekta. Kako projekat nove zgrade nije predvideo izgradnju nove trafo stanice, Grad Niš to sada čini, učestvujući sredstvima u visini naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta.

E Kapija

Pročitajte i...