Clubbing, Niške vesti

Techno zvezda iz Kijeva pred niškom publikom

SKOBER

Niz izvanrednih događaja na «Niškom sajmištu» Encoder-Radio nastavlja dovođenjem još jedne techno zvezde, ovoga puta u pitanju je najtraženiji ukrajinski DJ Skober.

Iako će u Nišu 26. novembra nastupiti po prvi put, domaća publika bila je u prilici da čuje Skobera prošle godine u Beogradu i Novom Sadu, gde je dokazao zbog čega je zasluženo apsolutni miljenik Beyerove izdavačke kuće Drumcode.

Pored gosta iz Ukrajine, koji nakon Evrope sasvim sigurno osvaja i svet, za pultom će se naći vlasnik Subbteraneus etikete Dr.Adji. Uvodni set imaće mladi niški DJ Cross, dok će techno priču do ranih jutarnjih časova zaokružiti glavni čovek Encoder-Radija DJ Milenko.

Do 25. novembra karte po pretprodajnoj ceni od 400 dinara moći će da se nabave u klubu “Scena” i u “Vintage Shopu” (Davidova 9), a na ulazu će koštati 600 dinara.

SKOBER (Konstantin Skorobagaty) je DJ i producent kojeg odlikuje jedinstveni deep-techno stil. Dobru muzičku podlogu i iskustvo stekao je svirajući u rok bendu u ranoj mladosti, nakon čega je pri prvom susretu sa elektronskim zvukom odlučio da ostane u tim vodama. Uspeh koji godinama unazad postiže za DJ pultom, ali i u studijskom radu, potvrđuje da je odluka bila ispravna.

Skober je uradio veliki broj pesama i remiksa za etikete Drumcode, Phobik, Analitictrail, Respekt, Trapez, Fone Audio, Remain, Ritam Converted, Spark Musik, Code, Organism i sl. Sa svojim techno i minimal trakama našao se u samom vrhu po prodaji širom sveta, što mu je obezbedilo podršku renomiranih imena muzičke industrije. Adam Beyer, Alan Fitzpatrick, Joseph Capriati, Slam, Dubfire, Sasha Carassi, Markantonio, Luigi Madonna, Harvey McKay, Mark Reeve, Spektre, Tom Hades, Axel Karakasis, Steve Parker, Loco & Jam, Mr. Bizz i RedHead samo su deo duge liste DJ-eva koji u svoje setove neizostavno uvršćuju Skoberovu produkciju. Jedan od razloga zbog kojeg ga poštuju je i taj što mladi Ukrajinac nipošto ne ide na kvantitet, umesto “štancovanja” studijskog materijala Skoberova ideja vodilja u ovom poslu isključivo je kvalitet.

DR.ADJI (Dragiša Pujević), beogradski je DJ i producent kojeg Nišlijama i ovom delu Srbije ne treba posebno predstavljati. Osim našeg grada, gde je uvek rado viđen gost, Adjijev techno sa uplivima minimal, progressive i house zvuka odlično je prihvaćen gde god da nastupa.
Nebrojeno je materijala koje je od 2012. do danas objavio za više od petnaest etabliranih etiketa, a da je reč o izvarednim izdanjima potvrđuju Richie Hawtin, Marco Carola, Joseph Capriati, Paco Osuna, Umek, Maceo Plex/Maetrik, Christian Varela, Nick Waren, Pedro Delgrado i mnogi drugi koji biraju Adjijevu produkciju za svoje nastupe širom sveta.
Formiranje sopstvene izdavačke kuće Subbteraneus logičan je sled u Adjijevoj uspešnoj karijeri.

MILENKO (Milenko Trašević) je svoje ime, osim umećem miksovanja i pažljivim izborom muzike, bez imalo sumnje učvrstio promoterskim radom i organizacijom najkvalitetnijih techno žurki u Nišu, koje redovno okupljaju publiku sa područja cele južne Srbije. U DJ vodama od 2003. svega dve godine kasnije okreće se i produkciji, što se osetno odrazilo na broj poziva za gostovanja ne samo u našoj zemlji već i u regionalnim centrima Hrvatske, BiH i Crne Gore. U klubovima i na festivalima DJ pult je, između ostalih, delio sa Daveom Clarkeom, Marcom Baileyjem, Tomom Hadesom, Billyjem Nastyjem, Petrom Dundovim i Alexanderom Kowalskim.

CROSS (Milan Krstić) pripada najmlađoj generaciji niške DJ scene.
Strast prema elektronskoj muzici otkrio je 2010. godine, kada se susreo sa technom i minimalom, a njegovi dinamični setovi prožeti su pretežno industrial i dark techno zvukom.

Pročitajte i...