Kulturna dešavanja

Svetosavski bal

svetosavski-balU okviru aktivnosti na obeležavanju jubileja 1700 godina Milanskog edikta, kao najznačajnijeg dogadjaj u 2013.godini, a pod pokroviteljstvom Gradonačelnika grada Niša, prof.dr.Zorana Perišića, i blagoslovom Episkopa niškog, dr.Jovana, održaće se 02.februara 2013., u hotelu Ambasador, Trg kralja Milana, po prvi put u Nišu, DOBROTVORNI SVETOSAVSKI BAL.

Želja organizatora ovog bala jeste, izmedju ostalog, da Nišu vrati stari gradski sjaj kada je održavanje zabava ovog tipa bilo uobičajeno. Oni koji se budu našli na balu, sem u muzici i plesu, moći će da uživaju i u činjenici da su učinili dobro delo. Naime, bal je dobrotvornog karaktera, a sav prihod biće iskorišćen za pomoć Domu za decu i omladinu „Duško Radović“ odnosno za pomoć „Maloj domskoj zajednici“, u kojoj se nalaze deca sa težim i teškim smetnjama u razvoju.

U programu bala učestvuju:
– Vesna Petković, peva džez i etno (gost iz Graca) i Vladan Karadžov, pratnja
– Dečiji crkveni hor „Branko“,
– Folklorni ansambl ORO SKC-Niš,
– Ansambl „Groš“,
– Plesni klub „Swing“,
– Dragana Moles, operska pevačica,
– bend Jelene Petković.

Moto bala je „Bolji smo zajedno“, te zato pozivam sve ljude dobre volje i srca da zajedno zaplešemo uz taktove kola i valcera i pritom pomognemo onima kojima to zaista treba. Kako je broj mesta ograničen, molimo sve zainteresovane da hitno rezervišu svoje mesto putem elektronske pošte na mejl: iredi@ortlos.com

Pročitajte i...