NišCafe

SBB festival u Nišu

Građani Niša svih generacija, naredne tri subote, počevši od 22. juna pa do 6. jula, biće u prilici da uživaju u zabavnim i edukativnim sadržajima SBB Festivala, kao i različitim vrstama takmičenja. SBB poslovnica, na adresi Kej Kola srpskih sestara 13, od 10 do 17 časova, biće mesto održavanja raznovrsnih aktivnosti i druženja.

Specijalni gosti Niša i SBB Festivala biće: Slobodan Stefanović, Jana Dačović, Nemanja Blažić Tricky, Veljko Vuković, Mateja Vukašinović Mateya i hor Čarolija.

Prvi festivalski dan – 22. jun namenjenim je najmađima, njihovim mamama i tatama. Već od 10 časova počinje prikazivanje najboljih Pikaboo crtaći i druženje sa Pikaboo junacima. Biće to prilika da se najmlađe Nišlije maskiraju u svoje omiljene crtane junake.

Mlade mame sasvim sigurno će dobiti odlične preporuke i inspiraciju za zdrave bebi obroke od Mile Vujisić, čiji Instagram profil i blog „Milas Homemade“ sa razlogom imaju više desetina hiljada pratilaca. Radionicu „Vodič za preživljavanje roditelja gejmera“ održaće Veljko Vuković, jedan od urednika “Escape Game Show” jutjub kanala i vlasnik Pitchwise portala.

Specijalni gosti porodičnog dana biće Mateja Vukašinović Mateya i hor Čarolija koji će u okviru SBB Festivala pevati omiljene dečje pesme.

Drugi festivalski dan – 29. jun biće u znaku pripadnika trećeg doba. Savete o tome kako brzo pripremiti zdrave i lagane obroke davaće Slobodan Stefanović, autor i voditelj kulinarske emisije „Mr Kitchen“. Tokom ovog festivalskog dana starije Nišlije imaće priliku da se upoznaju sa modernim tehnikama i zanatima poput dekupaža, ali i sa zanimljivim oblicima rekreacije kao što je „smeh joga“.

Nezaobilazni šahovski turnir startuje u 14 časova, dok će za sve one koji žele da unaprede svoja znanja o društvenim mrežama, aplikacijama i digitalnim tehnologijama uopšte biti organizovana radionica simboličnog naziva „Šta možemo da naučimo od unuka?“

Prva julska subota posvećena je mladim Nišlijama. Počnite dan družeći se sa Janom Dačović, jutjuberkom godine. Već u podne zabavite se uz Fortnite Dance Challange i Battle Royale Duo takmičenje. Sa Nemanjom Blažić, poznatijim kao Tricky, prodiskutujte da li je ili „Nije život Instagram“. Mladi gejmeri Niša spremite svoje brze prste i učestvujte u EON Gaming turniru koji startuje u 15 časova.

Kompanija SBB poziva sve Nišlije da u subotu, 22. juna, dođu na Kej Kola srpskih sestara 13, dobro se zabave, steknu nova znanja i veštine i osvoje atraktivne nagrade.

Pročitajte i...