Koncerti

Rundek Cargo Trio u Nišu

rundek U okviru svoje aktuelne ex-YU turneje u regionu, Darko Rundek će sa svojim triom nastupiti u Nišu, u ponedeljak, 20.decembra 2010. u velikoj sali Doma Vojske, sa početkom od 20:30h!
Rundek Cargo Trio ujedno će promovisati novi album „Plavi avion“, koji je 29.novembra u Hrvatskoj objavio zagrebački Menart, a očekuje se i licencno izdanje u Srbiji polovinom decembra za Metropolis Music Company.

Rundek je na konferenciji za novinare u ponedeljak u Zagrebu rekao da je „Plavi avion“ namenjen slušanju i osluškivanju, u traženju interakcije sa slušaocima, dok je koncept trija omogućio umetnicima sinergiju kakvu je možda nemoguće postići s većim brojem izvođača.

Kako je rečeno, album donosi 12 pesama od kojih najkraća traje 3:22, a najduža čak 18:25 minuta čime autori potvrđuju nit vodilju celog „Plavog aviona“, a to je da ovaj album ne služi nametanju hitova već interakciji sa slušaocem u kojoj se kristaliziraju tajanstvene i moćne pjesme „Plavog aviona“.

Rundek Cargo Trio, koga čine uz gitaristu i pevača Rundeka, violinistkninja Isabel i pijanista Dušan Vranić-Duco, je celokupni vizualni identitet knjižice albuma poverio slikarki Ani Kolegi, a grafičko oblikovanje Sanji Rocco.

Posle letnjeg singla „Para ljude vara“ nedavno je objavljen novi „Indijanska“, za koju Rundek kaže:

„Meni je Indijanska pjesma o tankoj granici između ljubavne čežnje i mističnog predavanja. Tu nam pomaže veza s andskim Indijancima u kristalnoj melodiji i sjevernoameričkim Indijancima u potrazi za transom“.

Ulaznice za niški koncert biće u prodaji od ponedeljka, 6.decembra po ceni od 1.000,oo dinara za parter i 900,oo dinara za balkon.
Pretprodajna mesta: Happy House, CD Sound i Energy music shop.

Predstojeći koncerti:
Utorak, 28. decembar – Beograd, UK Vuk Karadžić 20:30h
Sreda, 29. decembar – Beograd, UK Vuk Karadžić 20:30h

Album „Plavi avion“ možete preslušati preko ovog linka

Pročitajte i...