Niške vesti

Ponovo pred niškom publikom

radomirProslavljeni pedagog i pijanista Radomir Stojanović iz Niša ponovo nastupa pred niškom publikom. U sali Simfoniskog orkestra u petak 24. februara u pratnji orkestra „Imperio“ i pod dirigendtskim vodjstvom Zorana Stanisavljevića izvešće neka od najpoznatijih dela za klavir i orkestar.

Radomir Stojanović ponovo je za klavirom na sceni niškog Simfonijskog orkestra. Posle više od dvadeset godina jedan od prvih pedagoga Muzičke škole u Nišu sprema se za nastup u svom gradu. Iako je iza njega više od 40 godina pedagoškog i umetničkog rada, kaže da je veoma uzbudjen jer će nastupiti sa novim podmladjenim orkestrom. Veoma se raduje ovom koncertu jer je to, kaže, kruna njegovog rada.

„Smatram da je to jedno zaokruženje umetničkog i pijanističkog rada tokom proteklih 40 godina. Upravo toliko godina sam proveo u nastavi i u tom koncertnom životu. Ovaj koncert za mene predstavlja jedan impuls za mlade profesore koji treba da se bave sviranjem i vežbanjem. U Nišu ima puno profesora klavira koji mogu da realizuju svoju ljubav prema klaviru. Treba samo odrediti jedan cij pred sobom da bi se realizovao jedan ovakav koncert“, nastavlja pijanista .

U petak će publika moći da uživa u koncertu za klavir i orekestar u A molu Edvarda Griga. Ovaj koncert svojevrsni je kuriozitet jer dugo vremena nije izvodjen pred domaćom publikom. Pored ovog dela biće izvedena i Klasična simfonija Sergeja Prokofijeva i uvertira za operu Oberon.

TV5

Pročitajte i...