Niške vesti

Pet miliona za projekte

nis2Prema potpisanom Sporazumu o socio-ekonomskoj saradnji za 2012. godinu, treću godinu zaredom nastavljena je saradnja kompanije NIS a.d. i Grada Niša.

Ovaj sporazum, čija je vrednost deset miliona dinara, predviđa podršku NIS-a pri realizaciji projekata od značaja za Grad Niš, ali, za razliku od predhodne dve godine, uveden je nov princip raspodele novčanih sredstava: 50 odsto sredstava raspodeljuje Grad samostalno, a preostalih 50 odsto namenjeno je za projekte koji su izabrani putem Javnog konkursa.

Udruženja, humanitarne i nevladine organizacije, pojedinci – mladi talenti i ostali zainteresovani samostalno su konkurisali za podršku NIS-a projektima iz oblasti sporta, kulture, ekologije, nauke i humanitarnih delatnosti.

Komisija je odlučila da se ove godine Udruženju samohranih majki – Niš dodeli 200 hiljada dinara za projekat „Program pomoći biološkim porodicama u odrastanju dece sa smetnjama u razvoju“, tri miliona dinara Nišvil xez festivalu, 400 hiljada dinara Omladinskoj filharmoniji Grada Niša za učešće na muzičkom festivalu u Rimu, 400 hiljada dinara Niškom grafičkom krugu za projekat „Internacionalno bijenale male grafike“, 400 hiljada dinara Udruženju ANIMA za Međunarodnu dečju koloniju crtanog filma, 200 hiljada dinara Agro-turističko-ekološkom udruženju „Za Jelašnicu“ za Letnji turnir u basketu i 400 hiljada dinara Narodnom pozorištu u Nišu za projekat „Festival monologa/Izvođačke umetnosti“.

Primaoci sredstava za realizaciju navedenih projekata biće kontaktirani od strane NIS a.d. Novi Sad, u periodu od 25.06. do 06.07. radi sklapanja donatorskih ugovora kojima će se precizirati sva prava i obaveze strana potpisnica.

Pročitajte i...