Koncerti

Parni Valjak u Nišu

parni-valjakParni valjak će 4. juna održati koncert na velikom otvorenom platou niške Tvrđave. Karte u prodaji po ceni od 750 dinara.

Pesme „Zastave“, „Sve još miriše na nju“, „Uhvati ritam“, „Prokleta nedjelja“, „Moja je pjesma lagana“, „Jesen u meni“ i mnoge druge imaće priliku da peva i niška publika sa Parnim valjkom. Takođe, niška publika će čuti i novi singl „Aleluja – Ja još vjerujem u nas“.

Pre niškog nastupa, Parni valjak je imao dva koncerta u Beogradu i jedan u Novom Sadu. Koncert u Nišu će početi u 21h, a planirano je da traje tri sata.

– Prvo su tu bila dva beogradska koncerta poput sna, onda im je ravnopravno prišao novosadski, a nas sve vrijeme pitaju kad ćemo više doći u Niš. Morali smo da se grizemo za jezik i čuvamo tajnu da u Niš dolazimo kad bude mnogo sunca i kad ona divna tvrđava ozeleni, jer tamo hoćemo da napravimo veče kakvo nikad dosad nismo imali – rekao je Husein Hasanefendić Hus, lider benda.

Pevač Parnog valjka Aki Rahimoski je rođen u Nišu, ali se kao mali sa porodicom preselio u Skoplje. Rahimovski je 8. marta 2009. godine održao solo koncert u Nišu u Domu vojske. Parni valjak su Aki i Hus osnovali 1975. u Zagrebu, a njih dvojica su jedini ostali iz prve postave benda. Tokom 1988. godine sastav je napravio pauzu, a u periodu 2005. do 2009. godine bio je rasformiran. Parni Valjak je objavio 16 studijskih albuma, 14 singlova, 5 albuma snimanih uživo i 4 kompilacije.

Predviđeno je da je da na koncertu bude preko 15.000 posetilaca. Karte po ceni od 750 dinara su u prodaji u bioskopu „Vilin grad“, knjižari „Delfi/Laguna“, knjižari „Vulkan“ u Merkatoru, na City radiju, u TO Sokobanja, u poslovnicama OTP banke u Nišu, Leskovcu, Pirotu, i Prokuplju.

Južne Vesti

Pročitajte i...