Sportske vesti

Od danas karte u prodaji

teniseriPoslednjih dana špekulisalo se da su ljubitelji tenisa u Nišu i okolini uskraćeni za mogućnost da kupe karte za predstojeći meč Dejvis kupa prvog kola Svetske grupe, koji se u hali Čair igra od 10. do 12. februara, a tim povodom TSS je izdao saopštenje.

– Pojedini mediji su objavili da su sve karte rasprodate (!!), što takođe ne odgovara istini, obzirom, da će se od sutra (01. februara) na prodajnim mestima Delfi i Indigo u Nišu prodavati 1.000 ulaznica. Kao što je poznato, hala Čair ima kapacitet 3.800 mesta, što je po svemu sudeći, obzirom na interesovanje, malo i može se desiti da svi zainteresovani ne uspeju da kupe karte – kaže se u saopštenju.

U Teniskom savezu Srbije, navode, postoji Protokol, po kome, posle obaveznih rezervacija od strane Svetske teniske federacije (300 kompleta), zatim gostiju iz Švedske (100 kompleta), određeni kontigent ide svim klubovima u Srbiji i svim takmičarima iz tih klubova (1.800 kompleta). Zatim jedan deo ide sponzorima, takođe i igračima (najmanje 500 kompleta), što praktično znači da će se od srede u prodaji naći kompletan preostali kontignet, obzirom da je većina klubova povukla svoja trebovanja.

SAOPŠTENJE GRADONAČELNIKA NIŠA MILOŠA SIMONOVIĆ
Javnosti se danas obratio i gradonačelnik Niša Miloš Simonović, koji je zatražio od potpredsednika TSS Miodraga Tomića da se izvini niškoj javnosti „zbog neistina o prodaji karata“ za predstojeći meč Dejvis kupa protiv Švedske.
Simonović u saopštenju navodi „da je Tomić i ranije sve učinio da meč ne bude održan u Nišu, iznoseći u javnosti spekulacije o nedostatku uslova za održavanje ovog teniskog meča“.

Gradonačelnik Niša zatražio je hitan sastanak TSSi objašnjenje za nastalu situaciju oko prodaje karata.
– Tražim od nadležnih da hitno obezbede prodaju karata i da posle održanog sastanka o tome obaveste javnost – navodi se u saopštenju iz kabineta Simonovića i dodaje „da je prodaja karata isključiva nadležnost TSS“.
Simonović je, kako se navodi, upozoravao ranije da su izjave da teniski mečevi neće biti igrani u Nišu „preuranjene i neosnovane i da bi trebalo sačekati zvaničnu odluku“.
Gradonačelnik podseća da je Niš sa velikim uspehom organizovao sportske priredbe, poput Evropskog prvenstva u rukometu i „da neće dozvoliti da pojedinci zbog sitnih interesa naruše ugled grada“.

Reakcija gradonačelnika stigla je nakon što je saopšteno da su sve karte namenjene Nišlijama već prodate, ali ne na blagajnama Čaira, nego u prostorijama lokalne televizije Bel Ami, koja je jedan od organizatora meča.

Novosti

Pročitajte i...