Niške vesti

Novi tarifni sistem gradskog prevoza

AutobusGradsko veće usvojilo je tarifni sistem u javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika na teritoriji Grada Niša i rešenje o utvrđivanju cena usluga prevoza. Prema rečima člana Gradskog veća Bobana Mihajlovića, izmena tarifnog sistema odnosila se na dva ključna pitanja.

– Jedna karakteristika ove odluke je usaglašavanje mesta sa kojih autobusi kreću na liniju usled proširenja saobraćajne mreže i zgradnje novih saobraćajnica i usaglašavanja oznaka tih satjališta. Proširene su linije zbog izgradnje Somborskog bulevara, čije se puštanje u rad očekuje za mesec dana i kojim će saobraćati autobus, od aprila linija do Ledene stene ulazi u Minovo naselje. I u opštini Crveni Krst bilo je proširenja u Pribojskoj ulici, očekujemo puštanje u rad Bulevara Medijana, tako da očekujemo da i njima saobraćaju autobusi javnog gradskog prevoza, rekao je Mihajlović.

Donošenjem ove odluke stvorena je mogućnost da odnos cene pojedinačne vožnje i mesečne kartice bude povoljniji za putnike.

– Očekujemo da u narednom periodu znatno veći broj naših sugrađana koristi gradski prevoz i da kupuje mesečnu karticu. Time ćemo učiniti da gradski prevoz bude jeftiniji za njegove stalne korisnike, a s druge strane će doprineće se da se broj putnika poveća, rekao je Mihajlović.

Cene karata za javni gradski prevoz nisu promenjene, i za prvu zonu iznose 40 dinara, dok je mesečna kartica 1.670 dinara.

– Mi ćemo u narednom preriodu pratiti sva dešavanja i promene broja putnika na svim linijama, vršiti dodatne korekcije uvođenjem novih polazaka sa ciljem da gradski prevoz bude zaista optimalan i i da udovolji zahtevima svojih korisnika i potrebama građana Niša iz svih delova grada, istakao je Boban Mihajlović.

Pročitajte i...