Niška muzička scena

Niški DOK7 objavili drugi album

dok7Posle uspešne promocije u okviru 48. Gitarijade u Zaječaru, album „Ni 5 ni 6“ niškog punk rock sastava Dok7 u izdanju Multimedia music, pojavio se i na rafovima u prodavnicama diskova.

Dok7 je bend koji postoji od 2006. godine, a ovo je njihov drugi album. Posle niza personalnih promena, ustalili su se u postavi: Milutin Popović (gitara, vokal), Ivan Matejić (bas gitara, vokal), Aleksandar Jović (gitara, prateći vokal) i Bratislav Stanković (bubnjevi).

U poslednjih pet godina, izuzetno koncertno aktivni momci iz Dok-a7 su delili binu sa najvećim imenima domaće i regionalne scene na Beer Fest-u u Beogradu, Arsenal Festu – Kragujevac, Lake Festu – Nikšić, Šabačkom letnjem festivalu, Nisomniji, Kulpin festu, ali i na festivalima u Bugarskoj i Makedoniji.

„Album sadrži 10 pesama, nadamo se, po svačijem ukusu, a prvi spot smo uradili za pesmu „Tu smo“. Velika čast nam je bila to što smo imali promociju albuma u Zaječaru na Gitarijadi, kojoj su prisustvovali predstavnici mnogih medija i veliko im hvala na tome. Veliku podršku smo dobili i od prijateljskih bendova, učesnika Gitarijade, ali posebno prijatno iznenađenje je bilo i prisustvo Goblina na našoj promociji i hvala im još jednom na podršci koju su nam pružili.“ Izjavio je Milutin Popović pevač i gitarista Dok-a 7.

Koncertna promocija albuma tek predstoji i posle nastupa u Vidnu i Berkovici (Bugarska) i u Nišu i Požarevcu u okviru promocije Zaječarske gitarijade, Dok 7 bez pauze nastavlja. U petak i subotu 15. i 16. avgusta sviraju na bike skupu na Borskom jezeru, a 30. avgusta publika će moći da ih čuje u Kruševcu na Skate fest-u.

„Naši planovi za naredni period su koncerti širom Srbije, ali i u regionu, pre svega u Makedoniji i Bugarskoj. Naravno, za nišku publiku se posebno pripremamo i planiramo promociju i koncert u Nišu za jesen, kao i razne specijalne goste posebno za tu priliku.“ , otkriva Milutin Popović.

Pročitajte i...