NišCafe, Video galerija

Niš u Holivudu

nistimelapse

“Timelapse” video koji pokazuje delove Niša, a čiji je autor glumac i tvorac serijala fotografija “Senke starog Niša” Davorin Dinić, pobednik je za mesec decembar na „Hollywood international independent documentary festival“-u. Video je ušao u konkurenciju za prikazivanje na centralnom događaju u Holivudu u martu 2018.

Kako objašnjava Dinić koga Nišlije znaju i po fotografijama distopijskog Niša, camera obscura koju je napravio od svoje sobe i brojnim drugim projektima sa kamerom, festival na kome je njegov video odabran za najbolji u decembru, svakog meseca bira pobednike iz raznih kategorija.

Posle godinu dana se pravi selekcija filmova koji će se prikazati na zvaničnom događaju u martu 2018. godine na koji sam pozvan i ja, a koji će se desiti u Holivudu u Kaliforniji – kaže ovaj umetnik.

nistimelapse

Da napravi trominutni video od više hiljada fotografija, trebalo mu je nekoliko meseci rada, ali i pozicije sa kojih je mogao da “hvata” odgovarajuće kadrove. U tom delu su mu pomogli prijatelji iz čijih je stanova fotografisao Niš.

Pročitajte i...