Niške vesti

NIS pomaže sport i Nišvil festival

nis-petrolGradonačelnik Niša, Miloš Simonović i generalni direktor Naftne industrije Srbije, Kiril Kravčenko potpisali Sporazum o socijalno ekonomskoj saradnji po kome je Grad Niš dobio 10 miliona dinara od ove kompanije.

Ova sredstva biće podrška ženskom i muškom rukometnom klubu „Naisa“ i „Naisus“ kao i organizaciji džez festivala „Nišvil“.

Simonović i Kravčenko su danas na autoputu E-75, preko puta Hotela „Nais“ otvorili istoimenu pumpu gde će svi naftni derivati u narednih mesec dana biti jeftiniji za dva dinara.

– Rekonstrukcija postojeće pumpe vredela je 135 miliona dinara. Imamo devet benzinskih stanica u Nišu od kojih smo rekonstruisali tri, a planiramo da temeljno obnovimo još dve pumpe, medijana 2 i Niš 2 -rekao je Kravčenko na otvaranju.

Prvo gorivo s novootvorene pumpe je sipano u vozilo Hitne pomoći, a to je učinio direktor za maloprodaju u NIS-u, Aleksej Šabašov.

Simonović je istakao da je zadovoljan što se NIS po drugi put odlučio da pomogne sportskim klubovima i kulturnim organizacijama.

Izvor: Južne Vesti

Pročitajte i...