Niška muzička scena

NAVTA KRIJETIV KRU

nkk

NKK

Navta Kriejtiv Kru (NKK) nastaje raspadom benda MAMUTI krajem 2006. godine, većina članova Mamuta nastavlja sa radom kao NKK. Nikada nisu defnisali pravac muzike koju sviraju, niti teže ka tome.

Bend u periodu od 2007. do 2010. svira uglavnom po južnoj Srbiji i na festivalima (ADRIA FEST,KEY ROCK FEST,FESTIVAL PIVA…) , kao I sa velikim imenima (bendovima) kao što su: PRO PAIN (USA),ZUUL FX (france),BLASTED (switzerladn), X CORE(czech), DZA ILI BU (serbia), 357 i mnogi drugi…

2007.godine bend snima svoj prvi spot za pesmu ŽAL ZA KOMPJUTER, spot biva izuzetno zapažen na TV METROPOLIS, i mnogim lokalnim medijima, a godinu dana kasnije izlazi i spot za pesmu ORASI I MED, oba spota su radjena u SHOOPAvideo produkciji. Krajem 2007. bubnjar DjoLLe odlazi za Irsku a na njegovo mesto dolazi Nikola Mitrovski.

Bend do sada ima snimljen demo od sedam pesama neke od njih se mogu čuti na zvaničnom myspace i facebook profilu. Sa istog demo snimka pesma Underground se našla na Hrvatskoj kompilaciji Slušaj Najglasnije: Kompilacija niške rock scene koja se pojavila krajem 2008. godine.

NKK početkom 2009. ulazi u studio (Studio Fabrika) i kreće sa snimanjem svog prvog albuma. Snimanje albuma je završeno krajem 2010. godine. Početkom 2011. Nemus i Mitja rade remix pesme „Žal Za Kompjuter“, pomenuti remix će se naći na albumu kao bonus track.

Navta Kriejtiv Kru - Orasi i Med

Pročitajte i...