Magazin

Najveći trgovinski lanci u Srbiji

niscafe

Najveći trgovinski lanci u Srbiji su danas nezaobilazan deo svakodnevnog života građana. Sa stalnim rastom i razvojem, ovi lanci su postali ne samo mesto za kupovinu prehrambenih i drugih proizvoda, već i mesto za druženje, zabavu i kupovinu svega što je potrebno za domaćinstvo.

U Srbiji postoje mnogi trgovinski lanci, a najveći među njima su BIG tržni centri, zatim Delhaize Serbia, Mercator, Idea, Roda i DIS. Ovi lanci pokrivaju gotovo sve veće gradove u zemlji i nude širok asortiman proizvoda i usluga, ali i dodatnih pogodnosti!

Tržni centri BIG – popularne destinacije za kupovinu

Tržni centri BIG su jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u Srbiji, sa prisustvom u više gradova u zemlji. BIG centri nude širok spektar proizvoda, uključujući odeću, obuću, elektroniku, igračke, hranu, piće, kućne potrepštine i još mnogo toga.

Poznati su po svom modernom dizajnu, prostranim i prozračnim enterijerima, te velikom asortimanu prodavnica i mogućnosti za zabavu. 

U Srbiji postoji osam tržnih centara BIG, od kojih je dva smešteno u Beogradu, a zatim po jedan tržni centar BIG u Novom Sadu, Kragujevcu, Kruševcu, Zrenjaninu, Inđiji i Pančevu. Ovi centri se prostiru na više hiljada kvadratnih metara i imaju veliki broj prodavnica koje nude različite brendove i proizvode. 

Treba imati na umu da su ovi tržni centri posvećeni održivosti i ekološkoj odgovornosti, te su implementirali različite mere za smanjenje uticaja na životnu sredinu. To uključuje korišćenje obnovljivih izvora energije, mere za očuvanje vode i programe upravljanja otpadom.

Bogat sadržaj tržnih centara BIG

U tržnim centrima se nalazi raznovrsna mešavina lokalnih i međunarodnih prodavaca, uključujući modne brendove, prodavnice elektronike, supermarkete, prodavnice kozmetike i još mnogo toga, zbog čega predstavlja odlično mesto za kupovinu poklona prijatelju koji vam dolazi u Niš.

Kompanija takođe aktivno proširuje svoj portfolio zakupaca kako bi svojim klijentima pružila širi spektar proizvoda i usluga.

Pored toga, u BIG centrima postoje i različite zabavne aktivnosti, kao i restorani i kafići za posetioce.

Tržni centar BIG garantuje dobro provedeno vreme za celu porodicu uz sadržaj kao što je igraonica za decu, koju nudi većina BIG centara i gde deca mogu da se igraju i uživaju u sigurnom i kontrolisanom okruženju, bilo da je reč o rođendanima ili bilo kom danu u nedelji, a ove igraonice uključuju razne igračke, sprave, igre i radionice.

Takođe, u nekim BIG centrima postoji bioskop, gde posetioci mogu da pogledaju najnovije filmove iz najudobnijih sedišta i najbolje opreme zvuka i slike.

Dodatno, poznati su po organizovanju raznih promocija, popusta i događaja tokom cele godine, što ih čini privlačnim mestima za kupovinu. Takođe, ovi centri su poznati po svojim konkurentnim cenama i povoljnim ponudama za kupce.

Uzimajući u obzir sve ove karakteristike, bilo koji tržni centar iz njihove ponude predstavlja popularnu destinaciju koju treba bar jednom videti u životu

niscafe

Delhaze Serbia – mesto povoljne kupovine 

Delhaize Serbia je podružnica belgijske multinacionalne maloprodajne kompanije Delhaize Group. 

Poznati su po svom fokusu na kvalitet i svežinu svojih proizvoda. Kompanija je razvila partnerstvo sa lokalnim dobavljačima i poljoprivrednicima kako bi svojim kupcima obezbedila sveže proizvode iz lokalnog porekla.

Pored maloprodaje, Delhaize Srbija je takođe aktivno uključena u različite društvene i ekološke inicijative, kao što su razvoj održive poljoprivrede i smanjenje bacanja hrane. 

Kompanija je sprovela različite mere za smanjenje uticaja na životnu sredinu, uključujući korišćenje energetski efikasnih tehnologija, programe smanjenja otpada i promociju održivog transporta.

Ovaj maloprodajni lanac u Srbiji ima više stotina prodavnica širom Srbije, uključujući lokale u tržnim centrima!

Kompanija posluje sa mrežom supermarketa i hipermarketa pod brendovima Maxi, Tempo i Shop & Go

Maxi, Tempo ili Shop & Go?

Ovaj lanac nudi širok izbor proizvoda, uključujući prehrambene proizvode, kućnu hemiju, kozmetiku i još mnogo toga. Maxi je poznat po svojim akcijama i popustima, što ga čini popularnim izborom za mnoge potrošače u zemlji.

Maxi je najveći brend u portfoliju Delhaize Srbija i posluje sa preko par stotina prodavnica širom zemlje, uključujući hipermarkete, supermarkete i prodavnice. 

Poznate su po tome što nude širok spektar proizvoda, uključujući namirnice, sveže proizvode, predmete za domaćinstvo, elektroniku i odeću.

Tempo je još jedan brend Delhaize Serbia, koji nudi sličan asortiman proizvoda kao Maksi, ali je prvenstveno fokusiran na pružanje povoljnijeg iskustva kupovine za kupce. Tempo prodavnice su obično manje od Maksi prodavnica i nalaze se u gušće naseljenim urbanim područjima, što ranije i nike bilo tako.

Dok kad je reč o Shop & Go radnjama, one se nalaze u urbanim sredinama i nude ograničen asortiman proizvoda za kupce koji žele da brzo kupe artikle u pokretu.

Ovo su samo dva od brojnih lanaca, a treba još napomenuti i Mercator, DIS, Univerexport, zatim kompanije Idea, Roda i DM. 

Može se zaključiti da u Srbiji postoji mnogo drugih manjih trgovinskih lanaca supermarketa i prodavnica koje nude svoje proizvode i usluge. Međutim, najveći od njih su i dalje najpopularniji izbor među potrošačima u godinama za nama.

Pročitajte i...