Koncerti, NišCafe

Marko Šelić Marčelo u Nišu 21.oktobra

marcelo-niscafe

Marko Šelić Marčelo će posle dužeg vremena održati samostalni koncert u Nišu u petak, 21.oktobra u klubu Carpe Diem, od 21h.
Marčelo će ovom prilikom u Nišu nastupiti uživo sa svojim dugogodišnjim saradnicima: Nevena Glibetić – Nensi (vokal), Rade Sklopić – DJ Raid (klavijatura, gramofoni), Filip Krumes (violina) i Aleksandar Jovanović – Šljuka (klavijature).

Karte u pretprodaji po ceni od 1.200 rsd mogu se kupiti u klubu Carpe Diem (Svetozara Markovića br 12), a na dan koncerta, 21.10 cena ulaznice iznosiće 1.500 dinara!

Biografija

Marko Šelić Marčelo pisac je kojem se dogodila muzika: jednog dana je umesto priče pokušao da napiše stihove, i to na ritam. Od tada do danas objavio je šest studijskih albuma, pet romana, knjigu odabranih tekstova i stotine novinskih kolumni.

Pažnju javnosti najpre je stekao tekstovima svojih pesama, kojima je zavredeo priznanja poput nagrade TV Metropolis (najbolja pesma) i Davorin za 2006. i 2009. godinu (najbolji urbani/rok album).

Spot za Pozerište prvi je srpski spot uvršten u World chart express evropskog MTV-a; prvi album bio je najprodavanije izdanje godine na listi IPS-a. Učestvovao je u akcijama REX-a, Centra za nenasilje, Centra za ratnu traumu i organizacije ASTRA.

Udruženje izdavača i knjižara Vojvodine dodelilo mu je titulu ambasadora knjige i čitanja (2007). Prva dva romana dobila su Popboksovu nagradu publike za najbolju knjigu 2008. i 2012. Dok je “Higijena nesećanja” bila u širem izboru za NIN-ovu nagradu.

Časopis The Men proglašava autora „čovekom godine“ u kategoriji New Idol 2010. A 2012, Šelić otvara 49. Niški sajam knjiga i grafike. Poslednjih godina angažovan je i u pozorištu. A već duže od decenije za kuću Veseli četvrtak radi i kao urednik svih domaćih edicija italijanskog strip junaka Dilan Dog.

Diplomirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu, smer srpski jezik i književnost. Fakultet pedagoških nauka Univerziteta u Kragujevcu dodelio mu je počasnu diplomu Magister Humanitas za pedagoško delovanje i poseban doprinos razvoju kulture mladih.

Pročitajte i...