NišCafe

Knjigovodstvo u Srba u XXI veku

Završni račun

„Poštovani direktori nadležnih institucija.

Obraćamo vam se sa ciljem što efikasnijeg rešavanja problema u oblasti privrede i uvodjenju efikasnosti u delu koji se odnosi na dostavljanje najvažnijih dokumenata bilo kog privrednog i van privrednog subjekta. Dobro osmišljen koncept da šaltere odnosno papirne obrasce zamenite elektronskom predajom obrazaca ne funkcioniše.

Izvršioci kojima ste bez pitanja i edukacije poverili najvažnije obaveze i zadatke su iscrpljeni, poniženi i premoreni.

Prilikom osmišljavanja i kreiranja raznoraznih portala zaboravili ste da smo i mi obični ljudi, sa elementima klasičnih stanovnika koji imaju i moraju imati pravo na normalan rad i funkcionisanje.

Hvala što mislite da smo sposobni i svemogući da možemo da radimo 24 časa čekajući da vaša radi-ne-radi aplikacija profunkcioniše, hvala i što mislite da smo sposobni da preko noći naučimo sve softversko-hardverske lekcije i štivo. Hvala Vam i što se niste pitali da li imamo novce za kupovinu opreme.

Poštovani urednici časopisa i portala iz naše oblasti, hvala i vama što se utrkujete ko će tumačenjima propisa i mišljenjima što više dodatno da nam nametne terete na naša leđa.
Cenjeni direktori svih institucija hvala što pod parolom nema više šaltera kod nas, osmislite da mi budemo jedan šalter za sve.

Hvala što svi sve obaveze divertujete na nas i što ćete promeniti Zakon da radni dan traje 56 sati od kojih ćemo raditi 54 sata. Hvala što ste nam dali subvencije za kupovinu nove opreme, kao i bespovratna novčana sredstva za novu radnu snagu koja će raditi sve ono što su radili vaši šalteri.

Dame i gospodo, u praksi je ostvarljivo da vodu iz planinskog jezera premestite u more, ali je nemoguće i pogubno kada svu vodu iz mora pokušate da stavite u planinsko jezero.“

Preuzeto sa Facebook stranice „Knjigovodstvo, Računovodstvo, Pravo…“ uz dozvolu autora posta Peđe Filipovića

Pročitajte i...